Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Po ciekawy temacie rozwijam moje pytanie. W E60 podczas otwarcia drzwi gdy samochód stał w garażu a nie był zaryglowany następuje dźwięk, domyślam się że wszystkie sterowniki i moduły się uruchamiają, a czy E60 nie mają takiego patentu jak E39 która przewietrzała wnętrze gdy drzwi zostały otwarte?

Drugi dźwięk który się powtarza to gdy samochód odrygluje otworze drzwi to po około minucie-dwóch następuje dźwięk jakby się jakaś klapka zamykała.

Nie są to usterki lecz jakieś celowe działanie wywołane poprzez inżynierów BMW mnie interesuej od czego to pochodzi, do czego służy, wyszukiwarka nie dała rady więc nowy temat powstał :)

Opublikowano
Kolego, ten drugi dźwięk, to ustawiające się klapki w nawiewach, nie znam szczegółów, ale jak bawiłem się INPĄ, to mogłem ustawiać sobie dowolne konfiguracje nawiewów i taki właśnie odgłos dochodził.
Opublikowano
Kolego, ten drugi dźwięk, to ustawiające się klapki w nawiewach, nie znam szczegółów, ale jak bawiłem się INPĄ, to mogłem ustawiać sobie dowolne konfiguracje nawiewów i taki właśnie odgłos dochodził.

Też tak podejrzewałem, jest to dźwięk podobny do jakiegoś przelewu :)

Opublikowano
U mnie przy wybudzeniu włącza sie na moment pompa paliwa, i to bardzo słychać. To stukniecie ktore opisujesz to zamkniecie dopływu powietrza do kabiny, dokladnie to samo co obieg zamknięty
Opublikowano
Ok, to już większość mamy wyjaśnione zostaje tylko kwestia dźwięku który pojawia się po minucie, dwóch po otwarciu drzwi. przypomina dźwięk czegoś co się przelewa...
Opublikowano

U mnie 2 min po otwarciu drzwi slychac pojedyncze "klikniecie" serwa turbiny.

Tak jak na filmie :

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(