Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem tu nowy ponieważ dzisiaj kupiłem BMW E36 1.6.zaczeło sie tak pojechałem troche powariowac i wyleciała mi z głowy temperatura :mad2: po jakimś czasie gdy zobaczyłem że sie zagotował odstawiłęm go żeby troche ochłodzić i wracając do domu zaczoł mi sie grzać.gdy wróciłem do domu odrazu dolałem płynu chłodniczego i wtedy gdzies z tyłu silnika poszło bardzo dużo pary.tylko nie wiem skąd....a i powiem ze samochód ma termostat uszkodzony.czy miałktoś podobny objaw?pozdrawiam

viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
Z tylu silnika od strony ściany grodziowej jest kruciec może pękł lub jakiś przewód wodny w najlepszym przypadku bo kiedy dobrze przegrzałeś silnik mogło uszczelkę głowicy wydmuchać a to już większa robota.Wymień też termostat koniecznie koszt termostau 50zł.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
zbytnio sie nie boje o uszczelke bo zrobie,ale chodzi o to że samochodem potrzebuje rano dojechac do pracy i nie wiem bo jest ciemno teraz czy pękł króciec czy jakaś opaska strzeliła.a ten króciec jest plastikowy?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.