Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kupilem niedawno 335i i mam problem ze sruba zabezpieczajaca, bo chyba u mnie nie sa one fabryczne ;) wygladaja dokladnie tak:

http://img201.imageshack.us/img201/8895/20130308171631.jpg

szukałem na allegro i w interencie, mozna dostac te takie nasadki ktore sie wklada do srodka, a ja potrzebuje taka z dziura jakby, podobna do klucza do odkrecania felg, jednak zamiast formy szesciokatnej forme z zabkami :) jakies pomysly?

Opublikowano

tych nakładek / wkładek są chyba z 2 tuziny różnych rodzajów

spróbuj w ASO - być może po VINie Ci taki klucz zorganizują; o ile pamiętam to nawet koszt był zjadliwy; ale to trochę może potrwać; ale jak śruba niefabryczna do klops

ewentualnie możesz podjechać to lokalnego oponiarza, zazwyczaj mają takie specjalne wkładki ze b twardej stali, wbijają to na chama w/na śrubkę i odkręcają; kto jak kto, ale oni często mają z tym do czynienia

na spawanie nie daj się namówić bo Ci felge oszpecą

Opublikowano

tylko serwis ci odkręci- możesz dokupić te same śruby - dostaniesz nasadke- komplet ok 100 zeta.

No chyba,że pójdą ci na ręke i tylko odkręcą....

Opublikowano

Nasadka 35zł, kupowałem u Smorawińskiego w Poznaniu we wrześniu. Jest ich generalnie z 50.

Jeżeli nieoryginalna to wtedy jest większy problem.

Opublikowano
Ja w poprzednim samochodzie pospawałem migomatem samemu i nie było najmniejszego śladu na feldze aluminiowej.
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
Nasadka 35zł, kupowałem u Smorawińskiego w Poznaniu we wrześniu. Jest ich generalnie z 50.

Jeżeli nieoryginalna to wtedy jest większy problem.

35 zł? ja jakieś półtora roku temu dzwoniłem do nich to mi zaśpiewali prawie 200 pln. a u Olszowca zapłaciłem coś koło 60pln, ale musiałem być u nich aby sprawdzili jaki mam rozmiar nasadki a facet w pudełku miał ich ze 30 rozmiarów.

no chyba że mnie nie zrozumieli i chcieli wcisnąć cały komplet ze śrubami.

\Ale i tak warto kupić niż spawać, kombinować dla oszczędzenia paru złotych.

Opublikowano

Powiedz jeszcze ze w ASO ci powiedzieli za KAZDA 335i E92 ma te same sruby zabezpieczajace :mad2: :duh: hehe...

szkoda ze moja nie pasuje, to bym Ci pozyczyl,

Wpadnij dzis na warszawskiego spota, na sadybie bedziemy do okolo 22.00 to poprzymierzasz sobie moze od ktoregos z nas bedzie Ci pasowac ;)

Opublikowano
Spoko Waldek ;) juz zamowilem sobie za 40zł :) i ta, w ASO powiedzieli mi ze wszystkie 335i maja takie same :D

Mylisz się, :wink: nie pasuje, miałem kiedyś taki przypadek bo swoja zgubiłem i przymierzałem od innych ,a tu ''zonk"kupiłem inną pod zamówienia