Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z moim BMW 318. Od pewnego czasu samochod zaczal przerywac podczas jazdy, szczegolnie przy obrotach 2/3 tys. W czasie jazdy na krotkich dystansach nie bylo z tym problemu ale na trasie im dluzej sie jedzie tym gorzej zaczyna sie dlawic. Z czasem dochodzi do tego ze jedzie tylko jak da sie gas w podloge. Poczatkowo myslalem ze to wina instalacji gazowej (IV generacja na wtryskach). Udalem sie na regulacje. Na jakis czas problem ustal jednak na dluzszych trasach wraca. Co gorsze stwierdzilem ze to samo dzieje sie na benzynie. Powiazane to jest czasami ze spadaniem badz falowaniem obrotow. Myslalem ze to moze sonda lambda ale wyczytalem na forum ze na zimnym silniku sonda nie dziala a te objawy rowniez wystepuje.

Bylbym wdzieczny za jakies sugestie bo nie bardzo wiem co z tym zrobic.

Opublikowano
Poczatkowo myslalem ze to wina instalacji gazowej (IV generacja na wtryskach)
Kolega panbrutka napisał jaki rodzaj instalacji.Silnik mam podobny (zakładam na ślepo że to m 40) i objawy też. Podejrzewam kable WN , ewentualnie palec + kopułka.W takie dni jak teraz poprzez wilgoć niedomagania układu elektrycznego mogą sie nasilać.Na tym bym sie skupił.Pozdrawiam
Opublikowano

Poczatkowo wydawalo mi sie ze przewywa tylko na gasie, ze to wina instalacji. Ale po regulacji w serwisie gazu okazalo sie ze na benzynie rowniez (teraz nawet bardziej na benzynie niz na gazie). Natomiast silnik mam M43. Instalacja gazowa sekwencyjna (chyba Lovato ale na 100% nie wiem).

Jakbyscie koledzy mieli jeszcze jakies sugestie bylbym bardzo wdzieczny.

Z gory dziekuje

Opublikowano
Sprobuj poszukac na forum, podobne obajwy byly opisywane kilkanascie razy, a do tego jest juz taki problem opisany 2 watki nizej... :duh:
były: E30 318is coupe, E30 325i saloon, E36 320i coupe, E34 520i sedan