Skocz do zawartości

e46 318i (2002r lift) - klimatyzacja nie wieje po wycieku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie wieje mi klimatyzacja z panelu centralnego i bocznych, wieje tylko z szerokiego wylotu przy szybie przedniej. Zrobiło się tak po małym wycieku płynu chłodniczego, myślę że coś jeszcze wyleciało z tamtych okolic bo w zbiorniku nie ubyło za dużo płynu a plama była średnicy stopy i zrobiła się 2 razy (drugi raz po powrocie do garażu), oleju w silniku i wspomaganiu nie ubyło ani trochę. Jest jakiś domowy sposób żeby sprawdzić co się stało? mechanika mam za kilka dni.
Opublikowano

Jesli oleju w silniku nie przybyło i nie dostało się "masełko"?tzn;

-uszczelka pod glowicą nieuszkodzona

Nie dymi intensywnie z wydechu? tzn:

-uszcelka pod głowicą nieuszkodzona

Co do wycieków z układu chłodzenia?:

-Mogą się one pojawiać po uzyskaniu ciśnienia czyli podczas jazdy i wtedy nie zauważysz wycieków

Masz zapowietrzony układ chłodzenia,ubytek płynu.Warto jeszcze sprawdzić pompę wody(o ile się przegrzewa silnik)

never again N46
Opublikowano
Nie wieje mi klimatyzacja z panelu centralnego i bocznych, wieje tylko z szerokiego wylotu przy szybie przedniej.

Masz klimatronic czy manual?Może to kwestia sterowań przegrodami i dlatego wieje tylko na szybę

never again N46
Opublikowano

Silnik się nie przegrzewa, klima automatyczna, jak ja włączam to słyszę że wieje ale nie czuje nic z żadnej z przednich przegród, ruszałem pokrętłami, zamykałem otwierałem dawałem pełną moc i nic.

Mam mechanika za kilka dni to się dowiem wszystkiego i napiszę info tutaj.