Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gdzie znajduje się zawór sterujący turbina (nie EGR)bmw 330d e46 184km i jak się go czyści? podobno patyczkami do uszu i spirytus? jak wygląda ten zawór
Tomek
Opublikowano
Gdzie znajduje się zawór sterujący turbina (nie EGR)bmw 330d e46 184km i jak się go czyści? podobno patyczkami do uszu i spirytus? jak wygląda ten zawór

Podaj rok produkcji oraz model silnika.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
Lepiej kupić na allegro Pierburga za 150 zł. Czyszczenie wychodzi z różnym skutkiem, a i zabawy trochę jest.

Zamontowanie nowego zaworu nie zajmie mniej czasu niz przeczyszczenie :).

O ile sam zawor dziala mechanicznie, to nie widze najmniejszej koniecznosci kupna nowego.

Tam jest tylko bardzo drobnooczkowy filtr.

Ludzie czyszcza to acetonem albo alkoholem (isopropanol, itp.) z wykorzystaniem patyczka do uszu.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

Oczywiscie, ze nie 5 minut :D

Nie wiem jak wy, ale ja czerpie niezmierna przyjemnosc z siedzenia w garazu z kolekcja piwek i grzebaniu w moim samochodzie :)

Wiec dla mnie taka operacja, nawet jesli zajmie 45 min (bo na pewno nie wiecej, nawet zakladajac 2 piwa) to czysta przyjemnosc.

Opublikowano

stojąc przodem do maski po lewej stronie odkręcasz dolot powietrza chodzi mi o ten plastik harmonijkowy i np ja sciągałem weża od turbo do intelocolera było mi wygodniej. jak to odkrecisz to go tam dojrzysz przykrecony na 2 nakretki na klucz 10. operacaj trwa około 30min z pifkiem :)

tu masz to elegancko. a tak na przyszlość to zanim napiszesz nowy temat to poszukaj troche ;)

viewtopic.php?t=108203

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Nie dosc, ze dostales jak na tacy linki do kompletnych opisow co masz zrobic, to jeszcze ich nie przeczytales :duh:

Tam jest wszystko opisane krok po kroku!

Opublikowano

A nawet jak nie jest, to jak rozbierzesz, to jest to proste jak budowa cepa.

Ten filterek z przodu sie sila sciaga i nie trzeba waciskiem. Mozna go zamoczyc w calosci w benzynie.

Reszte tez plukalem...

Sprawa jest tak banalna, ze poza faktem - wyczysc nie czytalem nawet instrukcji a zrobilem w 10 minut calosc.

Opublikowano

Otwiera. Rozcinasz metalowa opaske i on sie rozchodzi.

Wszystkie czesci wewnetrze mozesz wymyc / rozruszac, zdjac plastikowy duzy filterek z przodu i tez wymyc/wymoczyc.