Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, miał ktos problem w e46 z zaslonka szyberdachu? Wyleciala u mnie z szyn i połamal sie jeden plastik i metal. Zaslonka po odsunieciu 1cm zacina sie i dalej nie idzie, nie da sie jej w ogole odsunac. Szukalem po forach i googlach, bylo kilka tematow, ale nigdzie nie bylo rozwiazania. Czy nowa zaslonka rozwiaze caly moj problem, czy przy tym uszkadzaja sie od razu szyny, lub cos jeszcze?

Szyber jest caly sprawny, jedynie problem z zaslonka. w tamtym roku wyciagalem ja jak chxialem uzywac szyberdachu i na zime wkladalem znowu i nie uzywalem w ogole szybru. Roziwazal ktos ten problem?

Gdy odsuwam szyber idzie razem z zaslonka i zaslonka chowa sie w podsufitce i zeby ja wyciagnac trzeba godzine nerwu i stresu...

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
Ja przy wymianie podsufitki na czarną, siłą rzeczy musiałem tą osłonkę zamontować :mad2: bardzo dużo z tym zabawy. Wtedy po skończonej pracy powiedziałem sobie "już nigdy nie chciałbym tego robić ponownie". Niestety kolega kupił turasa e46 i od momentu zakupu ta osłonka nie była w prowadnicach (były pokrzywione takie blaszki). Musiałem mu pomóc i mimo, że już to wcześniej robiłem, to znowu były problemy, ale jakoś się udało. Pokaż fotki tej osłonki, bo takie dwa plastiki są wklejane więc jak one są uszkodzone to pewnie całość do wymiany.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Też mam problem z szyberdachem, zasłona nie była w swoich prowadnicach chcąc coś z tym zrobić zacięła się i jest cały czas otwarta. Do wstawienia zasłonki w prowadnice muszę odkręcić szyber?
Opublikowano
W Warszawie jest firma sie tym zajmujaca ale jak powiedzieli mi cene to stwierdzilem ze bede jezdzil bez zaslonki szybru
Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
Zasłonkę się wyjmuje w dół bez odkręcania czegokolwiek. Jedynie na zamkniętej zasłonce od strony pasażera trzeba podwadzić takie sprężynujące blaszki.
Opublikowano
Wyjąć jest łatwiej. Przy wkładaniu trzeba później tymi blaszkami trafić w odpowiednie miejsca, a to już nie jest łatwe.