Skocz do zawartości

[e36] 320 Coupe - Trze w kołach, felgi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeżeli przy pełnym obrocie częściowo obracasz ciężko a potem lekko to musisz sprawdzić tarcze hamulcowe pewnie są krzywe. Przy okazji zerknij na piasty, zdarza się że mają bicie które przenosi się na tarcze.
Opublikowano

Dziękuję, właśnie też z Ojcem podejrzewamy tarcze. Zaraz po wypłacie udam się do mechanika z tym problemem :)

Można zamknąć

Opublikowano

Daj spokoj z mechanikiem,

jesli masz troszke czasu to pogrzeb troche i sam to dasz rade zrobic i wymienic tarcze bo to nic trudnego:)

Opublikowano

Chcę jechać do mechanika, żeby całe auto obejrzał. Bo prawdopodobnie muszę wymienić uszczelkę zaworów(samemu dam radę) i mam nadzieję, że tylko tarcze z klockami. Jeśli tak to sam sobie poradzę.

Więc już wiem, czemu mi klocki strasznie piszczą skoro są nowe.. Wszystko przez tarcze krzywe.

Opublikowano

według mnie to wina felg.to nie sa felgi do 3 tylko do 5. felgi do 3 miedzy innymi do e36 czy 46 musza miec et przynajmniej 30 zeby nic nie obcieralo.ty masz od 5 e39 i felgi maja et20.jeszcze wazna jest szerokosc felgi ale glownie ET ma duze znaczenie,poza tym nie wystaja ci lekko z nadkoli?

ps.(oczywiscie nie mowie ze zadne felgi od 5 nie beda pasowac do 3 )

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.

Opublikowano

Okazało się, że mam walnięte tulejki wahaczy z tyłu, z przodu lewy sworzeń, a także krzywe tarcze, lub źle dokręcone.

Całe szczęście, że mnie skasowali 15zł za sprawdzenie zawieszenia całego, wszystko sam z ojcem naprawię :D.