Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam następujący problem. Silnik nie łapie odpowiedniej temperatury, cały czas (BMW 320d 150KM).

W aucie wymieniłem oba termostaty(głowny i EGRu) i nadal mam ten problem. Wymieniłem rownież przepływkę i odmę.Dzisiaj po wymianie głownego termostatu i odmy zacząłem czuć spaliny w kabinie auta. Poddaje juz sie. Proszę o pomoc, może ktoś miał podobny problem.

viewtopic.php?f=69&t=117886

Opublikowano
Sprawa może prosta ale sprawdzałeś czy nie ma mało płynu chłodniczego? i czy jest dobrze odpowietrzony układ?
Opublikowano
Niema siły któryś termostat jest uszkodzony mimo że nowy.Kupiłeś oryginał czy inną markę. :?:
Opublikowano

Dmuchalem oraz wsadzalem do goracej wody obydwa sie w goracej wodzie otwieraly a po wyjeciu zamykaly wszystko wyglada na to, ze sa dobre.

Co to innego moze byc skoro nie sa to termostaty?

Opublikowano

Czujnik temperatury plynu chlodniczego?

Masz dwa czujniki temperatury w aucie. Silnika w bloku i cieczy. Porownaj odczyty, jak odbiegaja, to wiesz, ktory jest uszkodzony.

Opublikowano
bylem teraz na komputerze i mechanik typuje na pompke pdgrzewacza jest z nim na czwartek umuwiony. mam nadzieje ze to to

niech mechanik nie gra w lotto bo tam tez dobrze nie wytypuje....

przy niesprawnej pompce podgrzewacza, niesprawnym podgrzewaczu, otwartej żaluzji (niesprawnej) ale przy obu sprawnych termostatach, prawidłowo odpowietrzonym układzie (odpowietrzników jest kilka i w odpowiedniej kolejnosci nalezy ich użyć) auto powinno sie zagrzewać do 88-90 !! po (w zależności od stylu jazdy) 4-8km. U mnie po nocy, potrzeba okolo 5-6km po miescie do 88stopni, ogrzewanie włączone na 22,5 stopnia na auto, jazda 1800-2200 obr, w trase jeszcze szybciej łapie temp, okolo 5km jazda 2000-2200obr póki zimny. Temp -5/+5 na dworze, czas praktycznie ten sam.

Potwierdzone w kilku modelach 320d 150km

Kolego nie oszukuj się niepotrzebnie

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Daj się przekonać żaden podgrzewacz na większej trasie niema nic wspólnego z nagrzaniem motoru ,wina termostatów albo czujników tęperatury innej opcji nei ma.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.