Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem, podczas gdy wlanczam zapłon to włancza mi się tylna wycieraczka i chodzi około 4 razy zatrzymując się byle gdzie do tego nie działa spryskiwacz na tyle , nawet pompki nie słychać. Zauważyłem że ma 2 pompki. Czy ktoś mi może pomóc ? Najbardziej mnie wkurza ta latająca tylna wycieraczka za każdym razem gdy odpalam auto.
Opublikowano
Pewnie jakieś zwarcie ....a inne podzespoły działają prawidłowo ?? Wyświetlacz jest ok ???Wycieraczka z przodu ??
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
....a inne podzespoły działają prawidłowo ?? Wyświetlacz jest ok ???Wycieraczka z przodu ??

Tak wszystko inne działa prawidłowo

Opublikowano
ok jak tylko znajdę trochę czasu to zaraz się wezmę , ale to chyba po niedzieli bo od 10 mam tydzień wolny. Jak zrobię to opiszę sprawę.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam wycieraczka już naprawiona . Poprawiłem styki w tej małej płytce przed silniczkiem mianowicie 2 z czterech te od tego sensora czy jak to zwał , co wyczuwa magnes , czyli odpowiednie położenie wycieraczki. Od razu i spryskiwacz tylni działa . A wszystko przez to że dostała się woda z solą po wałku od wycieraczki na płytke układu i skorodowało cynę . Taki drobny mankament BMW.
  • 3 lata później...
Opublikowano

Hej,

Mam problem w mojej x3 3.0 sd. Włączyłem kilka dni temu tylną wycieraczke i z oporem uniosła się do niecałej połowy szyby i stanęła. Nie działa też spryskiwacz tylnej szyby... bezpieczniki na szybko sprawdziłem i wygląda że wszystko ok. Ruszyłem ręcznie wycieraczką (bardzo ciężko chodzi) i włączyłem zapłon... wycieraczka ruszyła się znowu kawałek i stanęła. Co jeszcze mogę sprawdzić oraz jak dobrać się do silnika.. jak rozebrać osłonę w bagażniku na klapie. Może jakiś przekaźnik czy coś... tylko gdzie on jest... czy spryskiwacze reflektorów są jakoś powiązane z tyłem? Mam wrażenie że mi nie czyści lamp...

Opublikowano
Zatarty mechanizm wycieraczki, a dokładnie oś na której osadzone jest ramię. Też tak miałem. Wyjąć, rozebrać, wyczyścić, przesmarować i złożyć. Będzie śmigać jak nowa.