Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Potrzebuję sciągnąć, albo odchylić dywanik, żeby dostać się do wiązki elektrycznej, a przeokazji wysuszyć podłogę. Czy ktoś wie jak to zrobić ? Jak wyjmę fotel to zostaną szyny na podłodze to w okół nich dociąć dywanik? Wiem, że dywanik trzymają również te 2 listwy drzwiowe na kołkach, ktore trzeba wyjąć - to nie problem. Ma ktoś pomysł? Jak odsłonię podłogę to jest sens przemalować ją jakimś bollem, albo czymś w stylu guma ?
Opublikowano
Aby dostać się do wiązki to myślę, że odkręcę szyny i uda mi się naciągnąć dywanik, a przeokazji wysuszę zawilgotniałą podłogę i z tego co patrzyłem są małe naloty rdzy, to myślałem zedrzec ją i psiknąć jakimś antykorozyjnym, zawsze to coś.
Opublikowano
Jak odkręcasz fotele to razem z szynami. Dwie śrubki z tyłu i fotel do przodu. Listwy też trzeba zdjąć. Jak chcesz całe obicie wyciągnąć to jeszcze dół kanapy i tunel.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
Panowie rozkręciłem cały tył, fotele, ściągnąłem pół tunelu do skrzyni, dywanik do skrzyni zdjęty. Co się okazało - mam wodę pod stopami kierowcy i pasażera. W podłodze tylko malutka dziurka (pod fotelem kierowcy) na wylot, więc tędy tyle nie łapie wody. Płynu w chłodnicy mam tyle samo ile pół roku temu - to nie nagrzewnica. Pozostają mi tylko zapchane odpływy szyber dachu i tego pod podszybiem? Dywanik do części skrzyni wyjąłem cały i jest wilgotny, ale nie kapie z niego, jak z przodu. Z przodu żeby wyjąć dywanik potrzeba mi odczepić jakoś pedał gazu i ten tunel od skrzyni do deski = jak to zrobić? Jak również udrażniacie odpływy z szyberdachu? Ich jest bodajże dwa i mam jakims drutem w miarę cienkim, pchać aż wyjdzie na wylot, a potem może gorącą wodą w strzykawce pod ciśnieniem wstrzyknąć i obserwować wylot ?
Opublikowano

Co do tunelu:

Przy panelu ogrzewania masz 2 zaślepki (prawa, lewa). Pod nimi po 2 śrubki. 1 po otworzeniu schowka, 1 z lewej strony, ale nie pamiętam gdzie jest dokładnie. Główne mocowanie zobaczysz jak odręcisz 2 mała kawałki wykładziny, śruba 13 chyba. Jeszcze plastikowa nakrętka, która była pod drugą częścią tunelu. Panel ogrzewania zdejmi, ale nie musisz go całkiem odpinać, wystarczy zrobić luz. To chyba wszystko. Dawno to ściągałem, więc mogłem się gdzieś pomylić, albo o czymś zapomnieć, ale nie ma z tym raczej kłopotu, nie szarp się o szukaj śrubek dookoła to na pewno nic nie urwiesz ;) .

Pedał już raz oderwałem, ale to na szczęście przy rozbiórce samochodu, swojego nie ruszałem :P

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano

Panowie, wszystko jasne. Przebicie mam stąd, że stoi woda, a woda stoi dlatego, że jakiś poprzedni inteligent podnosił samochód za podłogę i wbiło ją do środka i rozszczelniło się przy progu, tu gdzie było zgrzewane i zakorodowało i zrobiła się dziura (od strony pasażera). Od strony kierowcy jest również rdza pod obudową podnóżka z głośnikiem, również z rogu gdzie było zgrzewane. Po wyjęciu mat oglądałem je i na górnych partiach żadnych zacieków, tylko właśnie na wysokości tych dziur poszła aż pleśń na gąbce.

Czeka mnie wizyta u blacharza. Myślę, że w tym nie powinno być problemów i blacharz nie powinien odmówić. Miał ktoś coś podobnego? Rdza w rogu na zgrzewie to chyba nic "strasznego" i zrobić się da?

Dobrze, że tak się stało, że zwarcie zmotywowało mnie to rozbiórki swojej buni, to za jednym rzutem blacharz wytnie i wpsawa mi nowe progi i teraz zajmie sie i tą podłogą, a bunia odmłodnieje :)

Dla pewności przedmucham wszystkie odpływy sprężarką, żeby po niedługim czasie nie było tego samego winą odpływów :mad2:

Może ktoś ma namiary na dobrego blacharza z lubelskiego ?