Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w wiązce ety z automatem jest kostka. standard przy manualu ma 2 piny do wstecznego a w automacie jest 8 pinów. prawidłowe zmostkowanie plusa i biegu parkingu spowoduje że auto odpali.

pozdrawiam i przepraszam jeśli kolega nie zrozumiał bo promil uderza :lol:

Opublikowano
spoko wkońcu to jeszcze weeknd :D ale pytanko czy te czujniki ze skrzyni zmienione na czujniki z przodu silnika i ze świec nie bedą mu przeszkadzały??
Opublikowano
dla rozwiania wątpliwości sterownik żyje (w bład wprowadziła mnie źle zrobiona zworka i to że po podpięciu diagnostyki nie widać nic) pompa paliwowa ok dziś podłączyłem lewarek automatu i auto łapało ale nie pracowało. co może być nie tak paliwo jest iskra też czy eta i stary motronic miała inną kolejność wtrysku i zapłonu niż 2.0 m20 nowszy motronic?
Opublikowano

czy jest na tym forum ktoś kto robił swapa z automatu na manual w silniku m20b27 w samochodzie 325e ?? przypominam że to stara eta

jaki sterownik i wiązka??

Opublikowano
nie, nie jade w poniedziałek do elektryka zapytać bo z jednym rozmawiałem i zwlekał tydzień potem olał sprawe wiem na bak że silnik dobry podejżewam że coś w wiązce będzie (bo iskra i paliwko są, układ zapłonowy wymienony, wtryski sprawdzałem) więc do elektryka pojdzie bo koszy w granicach 100 - 200 zł szacuje ale jeśli trafi się chętny to sprzedam a wrzuce coś większego jak nie sprzedam to ten zrobię bo mam fajną wizje tego autka i szczeże przyznam że przypadło mi bardzo do gustu jak śmigałem na b20 (pomimo że chorowałem na prelude 4 generacji) Jak nie srzedam to zrobię na bank choćbym miał całą elektryke zmienić w aucie :D najlepsze że szukałem taniego bmw e30 bez znaczenia jakiego ważne żeby e30 w coupe bo miałem amerykańca bez papierów z białymśrodkiem (dywany i dywaniki) ze skórą klimą elektryką itd itp miałem wrzucić wyposażenie do zakupionego modelu i sprzedać z zyskiem żeby była preludka ale... spodobało się no i się zawziołem :D nie sprzedam silnika nie bede żałował bo znam jego historię od 23 lat bo tyle jest u mnie w rodzinie
Opublikowano
cały ból to przepływomierz najprawdopodobniej trzeba go wysterować i tu problem niewiem kto potrafi w okolicy :((