Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z ustawieniami zegarka i języka w swojej furze.

Problem polega na tym, że średnio raz na kilka dni wchodząc rano do samochodu mam przestawiony zegarek i ustawiony język francuski (samochód jest z francji). Po ustawieniu godziny i przestawieniu wersji językowej na angielską jakiś czas jest spokój, a za kilka dni znowu mam błędna godzina i komendy po francusku. Dodam, że nie przestawia się mi nic w komputerze pokładowym (spalanie, średnia prędkość itp.), oczywiście oprócz języka i godziny, co powinno wyeliminować chwilowy brak prądu jako przyczynę zamieszania.

Oczywiście nie mam nic poprzecieranego, wszystkie kostki są na miejscu, nie zmoczyło mi instalacji, itp.

Mam niesfornego kota, który mógłby to robić podczas mojej nieobecności, ale oczywiście nie jest on złośliwy, poza tym ma za małe łapki, żeby uchwycić pokrętło do przestawiania opcji w komp. pokładowym. hi hi

Próbowałem szukać podobnych tematów, ale nic nie znalazłem.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam,

Piotrek

• Członkowie klubu
Opublikowano

Sprawdż wszystkie bo takie dziwne rzeczy same z siebie sie nie dzieją. Odłącz wyczyść - może zapodaj jakimś sprayem od elektroniki - i załóż.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

Opublikowano

Witam,

Mam wersję z fabryczną navi i telewizorem, jak wymontować ten cały panel, żeby się dostać do kostek?

Pzdr,

Piotrek