Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem polega na tym ze.

Moje qp fabrycznie sprowadzilem z niemiec w silniku 1.6 ze wzgledu na to ze byla zdrowa buda.

Jednak mialem swoje poprzednie powypadkowe qp z silnikiem 1.8 is wiec wzialem sie za swapa. Przekladali mi to w bdb warsztacie a ze mam tam samych znajomych kosztowalo mnie to pół darmo.

Swapa robilem w pazdzierniku... silnik lalka.. zadnych problemów na moście od 1.6 v-max 235km/h moim zdaniem znakomity osiag.. lecz niepokoilo mnie spalanie.. ale co mi tam.. dawalem w pendzel wiec myslalem ze normalka.. az w koncu nadeszly mrozy i spalanie zaczelo mnie dolowac bo na 5l paliwa robic 20 km to troche za duzo...

Po czasie samochod przestal odpalac.. okazalo sie ze swiece.. zmienilem swiece i co.. 1000km i znowu padly.. Wiec myslalem ze kable maja przebicie. Kupilem Nowe Kable BREMI(400zl) Nowa cewke i kolejny komplet swiec... 1000 km i to samo..

Ile Mozna? Okazalo sie ze po swapie zostal komp od 1.6... samochod ma immo/ews no i wsadzajac kompa od 1.8 is nie ma iskry.. Poczytalem troche wiec przelożylem kompa moduł ews(za schowkiem) no i pestke w kluczyku... nic(rozrusznik nie kreci)

Nie wiem co mam robic bo robie duzo km ok 200 dziennie /co drugi dzien.

Z mojej obserwacji swiece padaja dlatego ze je ciagle zalewa.. i padaja.. bo wyczyscilem szczotka druciana i pochodzila chwile.. i znowu lipa:/(w dni cieple jezdzila bo nie musiala chodzic na ssaniu.. i ich nie zalewalo takie są moje wnioski)

teraz tak.. co jest przyczyna padania tych swiec? Komp? Sonda? czy co?

Dodam ze mam uszkodzony przeplywomierz.. bo czasem faluje i przydusza sie.. ale czy on moze miec cos wspolnego ze świecami?

Proszę fanów marki BMW o pomoc.. bo niedlugo zloty a mnie na nich nie bedzie:/

E38 728i 1999r
Opublikowano

Wiem ze bez przepływki nie pojeżdżę... na allegro nie lubie zamawiac a na szrotach w okolicy na razie nie maja. Uszkodzenie przeplywki polega na tym ze faluje i czasami ją przydusi... bo jak przekladalem przeplywke od kolegi to tego nie bylo.

Komp nie pokazuje bledow. A nie chce kupowac 4 kompletu swiec.. bo komplet 70zl... a pieniadze w bloto ida

E38 728i 1999r
Opublikowano
tak do zalewania swiec moze sie przyczynic padajaca przeplywka i lub sonda to przedewszystkim one odpowiadaja za dawkowanie paliwa i a czujnik temperatury cieczy bo jak jest padniety i cos padlo nie typowo w nim moze podawac sygnal ze jest np. okolo -5stopni i ecu bedzie wzbogacac dawke paliwa co pociagnie zalewanie swiec bo czujnoik jak pada to temperatura jest na 80 stopni i wtedy jest zubozanie dawki paliwa
jedynakk
Opublikowano

Mam kompa od 1.8is z mojej poprzedniej qp.

Mam modul Ews Kluczyk z pestka ale po przelozeniu rozrusznik nie reaguje a na starych podzespolach i kompie od 1.8is nie ma iskry

Zamowiłem kompa od 1.8is z 1992roku ktora nie miala immo.

Ten komp powinien rozwiazac problem z immo?

E38 728i 1999r