Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Coś się spaskudziło i nie wychodzi magazynek z płytami ze zmieniarki, co chwila teraz w aucie słychać próby zadziałania w zmieniarce. Jak wyciągnać ręcznie cały magazynek?

Pozdrawiam

Opublikowano

dokladnie taki temat przerabialem 2 dni temu:

zakladam ze masz taka zmieniarke

http://img651.imageshack.us/img651/7403/imag0386q.jpg

Odchylasz te dwie kalpki po lewej i prawej stronie (czolowy panel), sa tam dwie srubeczki na imbus, odkrecasz i delikatnie wyciagasz cala zmieniarke. Jak bedziesz ja juz mial na stole to na tylnej sciance jest jedna mala srubeczka "+" w gornej czesci zmieniarki. Odkrecasz ja wtedy mozesz sciagnac gorna pokrywe zmieniarki, tam juz zobaczysz swoje plytki, moja byla peknieta wiec wylamalem ja do konca. Mam nadzieje ze pomoglem.

Opublikowano

Dzięki za odzew, już sobie poradziłem rozkręciłem ją w drobny mak juz z dwa razy :D za drugim razem gdy chciałem pokazać po rozkręceniu koledze jaki mam problem zakręciłem czarnym plastikowym kółkiem od spodu i mówie "zobacz można kręcić i nic to nie daje" aż tu nagle pyk :D i kasetka wyskoczyła. Ręce mi opadły :D Wcześniej robiłem dokładnie to samo ręcznie powyciągałem płyty wyginając je trochę ale wyszły.

Na chwilę obecną po włożeniu kasetki wychodzi po naciśnieciu guzika, tylko że nie czyta mi płyt, z iDrive wyszarzone jest CD1,CD2,CD3,CD4,CD5,CD6. Może laser kaput.

Pozdrawiam