Skocz do zawartości

Rozmiar monitora nawigacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam ogromną prośbę do kogoś kto posiada nawigację w w swojej X3. Chciałbym poznać rozmiar wyświetlacza bez ramki najlepiej w mm.
Opublikowano

A co tam chcesz włożyć ??? Jakąś inna navi ??? Mierzyłem już to komuś ale sobie nie zapisałem :duh: :duh: :duh:

ps.sprawdzę dziś jak bedę miał auto pod ręką :mrgreen: :mrgreen:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
  • Autor
do głowy przyszła mi żeby zostawić obudowę (wraz z mechaniznem) ale środek wymienić na galaxy tab2 kwestia czy da się to rozmiarowo dopasować. widziałbym to mniej więcej tak -> http://www.mp3car.com/worklogs/151995-samsung-galaxy-tab-2-7inch-tablet-in-2006-g35-double-din.html choć wiem, że będzie jeszcze szereg problemów typu jak przełączać głos itp.
Opublikowano
  • Autor
Witam, ponawiam prośbę o podanie wymiarów samego ekranu nawigacji. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Opublikowano

Zapomniało mi sie :duh: :duh:

zewnetrznie 20x10 cm

wewnetrznie 14,5x8 cm

Opublikowano
  • Autor
Dzięki za sprawdzenie, niestety na aktualny moment nie jestem w stanie odnaleźć nic pasującego :|
Opublikowano
  • Autor
Dla potomnych zaznaczę, że rozmiary wyświetlacza to 6 cali, aktualnie kolega podesłał mi model http://www.navroad.com/pl/produkt,112.htm który idealnie pasuje w miejsce oryginalnego wyświetlacza.
Opublikowano

No i ok bo ja gdzieś posiałem ten link :mrgreen: :mrgreen:

Montujesz ???

Opublikowano

szkoda tylko, że po podmiance traci się obecną funkncjonalność komputera itp... :(

efekt zapowiada się fajny :D

Edytowane przez Sirk77

Opublikowano
Wiesz....dobre to jest jednak raczej dla tych wersji które nie mają navi,bo tak to szkoda :mrgreen:
Opublikowano
  • Autor

Tak, montuje na 100%, aktualnie pozostaje kwestia skompletowania części i rozwiązania kilku problemów.

- Włączanie nawigacji zostanie rozwiązane w ten sposób, że wraz z uruchomieniem radia zostanie uruchomiona nawigacja (wylutuje microswitcha z nawigacji i podłącze pod przekaźnik który będzie zwierał do masy)

- Ładowarka będzie oryginał oczywiście zostanie rozebrana i podłączona pod 12V (możliwe, że kostka ISO od radia, ale jeszcze przemyślę)

- Do przemyślenia pozostaje mi kwestia ewentualnej aktualizacji po montażu, ale prawdopodobnie do schowka wmontuje gniazdo USB dzięki któremu zawsze będę mógł laptopem podłączyć się pod nawi, a dodatkowo będę mógł np. zamontować pendrive z MP3 lub modem 3G dzięki któremu w nawigacji będzie internet i np. możliwe będzie korzystanie z mapy google.

Najpoważniejszy problem na dziś to podłączenie dźwięku zgodnie z wizją czyli jak zrobić tak aby radio wyciszało się w momencie gdy nawigacja nadaje głos i wracało do poprzedniego trybu gdy komunikat z nawi się zakończy. Po konsultacjach, jeden ze znajomych stwierdził, że może spróbować wykorzystać funkcje mute w radiu i powinno wszystko działać OK.

Ostateczną opcją jest AUX w radio, i zmiana komunikatu wyświetlanego na ekranie radia z AUX na NAVI.

Generalnie po zamontowaniu opiszę całość i dam znać jak działa, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość ze względu na czas w jakim skompletuję w normalnej cenie części.

Opublikowano
  • Autor
Dodatkowo mam jeszcze jedną prośbę czy ktoś mógłby podać mi funkcje tych czterech przycisków z lewej i prawej strony wyświetlacza? Wiem, że dwa z nich to obniżanie i podnoszenie ekranu, a dwa pozostałe?
Opublikowano
Kurczę....chyba głupi jestem :duh: :duh: ale o jakie ty przyciski pytasz ???
Opublikowano
Zamykanie i otwieranie monitora
Opublikowano
Zamykanie i otwieranie monitora

:nienie: :nienie: :nienie: :nienie:

O jakieś cztery chodzi kolego.....

Opublikowano
Są 4 przyciski, dwa z lewej dwa z prawej. Jedna grupa odpowiada za otwieranie i zamykanie monitora w systemie zero jedynkowym, druga grupa do podnoszenia i zamykanie monitora "skokowo".
Opublikowano
No ok ale gdzie są te przyciski......ba ja ich nie widzę :shock: :shock: :shock:albo głupi jestem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano
http://img51.imageshack.us/img51/5341/dsc04704hp.jpg
Opublikowano
Aaa.....o to chodzi :duh: :duh: :duh: a ja uważałem, ze jakieś inne jeszcze są i szukałem szukałem ..... :duh: :duh: :duh:
Opublikowano
  • Autor
Dokładnie o te chodziło :)
Opublikowano
nie wiem czy Ci pisałem ale ten navroad posiada fm transmiter, ktory dziala bardzo dobrze ale po zastosowaniu ori ladowarki (2A)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Czy w końcu udało się montaż tableta na miejscu wyświetlacza?

Pozdrawiam

Opublikowano
Właśnie kolega wyżej założył ale na PW mi nie odpowiada i nie wiem o co chodzi :? :? :?