Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chcę zakładać oddzielnego tematu dla każdego aspektu, ponieważ uważam to za zaśmiecanie forum, a swoją drogą są one w pewien sposób powiązane...

Zacznijmy od czegoś bardziej realnego:

1) co muszę mieć, aby zaprogramować światła? Chcę, aby działały "po mojemu". Nie chcę używać ksenonów gdy jeżdżę w dzień. Widziałem filmik jak ktoś ustawił je sobie w ten sposób, że na pozycji postojowych świeciły się właśnie postojowe (żarówki wymienione na mocniejsze) i kierunki (białe). Przełączając na mijania, postojowe bardzo lekko świeciły i włączały się ksenony. Proszę pominąć tutaj to co mi wolno, a czego niewolno wg. przepisów... nie piszę, że tak będę miał, chcę się tym pobawić, choćby z ciekawości.

2) gdzieś czytałem, że w Waszych E46 gdy przytrzyma się przycisk zamykania samochodu na kluczyku, zamykają się szyby. U mnie to nie działa - jak aktywować tę opcję?

Teraz te opcje raczej nierealne ;)

3) pamiętam jak w jednym z dużo starszych i gorzej wyposażonych samochodów można było go włączyć z domu przez pilota. Podejrzewam, że nie ma szans czegoś takiego zainstalować u mnie? :D swoją drogą, jak skończyła się "wojenka" pt.: lepiej jest zagrzać silnik przed ruszeniem vs powinno się jak najszybciej ruszyć aby silnik jak najszybciej zaczął pracować w temp. roboczej?

4) Mam radio z wejściem na płytę... wszystko ok, ale chciałbym mieć możliwość puszczenia muzyki z telefonu. Najlepiej przez kabel, żeby przy okazji ładowało, ewentualnie przez bluetooth. Jest taka szansa? Jak to zrobić?

Opublikowano

1. Kabel i program NCS do kodowania. Można ustawić światła dzienne (długie świecą się na kilka procent mocy)

2. Kabel i program NCS do kodowania.

3. Wszystko się da, kwestia jak bardzo chcesz. Nawet małe chinskie zabawki mają takie funkcje dla dzieci że mozna je odpalać i gasić z pilota. (nie wiem jak w zime skoro auto musisz zostawić na biegu bo jak zaciagniesz reczny to ci moze zamarznąc, a na biegu odpalić nie mozesz, a na luzie też zostawić nie mozesz :D )

4. Mozesz poszukać radia oryginalnego do którego można podłączyć aux, możesz do swojego podłączyć aux ale nie oryginalnie :) wszystko jest na googlach :D wystarczy dolutować kabelek np. pod fale AM. Przelaczasz się na AM i masz sygnał z telefonu. Telefonu gniazdem słuchawkowym ładować się nie da.

Jak chcesz słuchać muzyki po BT to musisz zmienić radio na jakieś inne nieoryginalne.

szukam