Skocz do zawartości

długo trza chechłać żeby odpalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiec tak padla mi pompa (kręci ale nie pompowała) wiec poszedlem kupiłem nową, mówie NAJLEPSZĄ dali mi za 60 zł :mad2: :mad2: no ale dawaj

zakładam, nie wiem czy to od tego ale autko trza długo kręcić zeby odpalic (nawet 4-5 sekund)i zaskakuje jak pociąg, najpierw kreci wolno, coraz szybciej i bambambambam :mrgreen:

jak zgasze ciepły, to wystarczy ze postoi 5 minut i to samo, jak odpali to juz mozna do konca krecic na biegach

wkurza mnie to bo nie lubie takiego czegos

myslicie ze to przez pompe? ale pompuje od razu po daniu prądu ;/ a prad idzie po zakreceniu rozryuchem

podro

Opublikowano
  • Autor
wczesniej wszystko było lux
Opublikowano

ta pompka w zbiorniku ciśnienie podaje nie wielkie tak do od 0,8 do 1,0 bar dotyczy dizla e34 więc jeśli wcześniej na starej dopuki się nie spaliła było dobrze i nic więcej nie ruszałeś to raczej pompka tak słabo musiała by dopompować że prawie wcale

a sprawdziłeś ją na krótko czy tak pełną rurką daje?

jeśli chodzi o benzyniaka to sorki bo nie napisałeś a patrze w twój profil a tam masz benzyniaka to zupełnie zmienia postać rzeczy bo w benzyniaku musi być odpowiednio wysokie ciśnienie ok 4bar nap weno nie takie jak napisałem wcześniej

Edytowane przez driverv8

Opublikowano
  • Autor

tzn sprawdzałem tylko czy pompuje po przekreceniu kluczyka no i pompuje, po zalozeniu tej pompy odpalil od strzała...moze paliwo sie cofa?

chcialem zrobic na krotko ta pompe tak ze przed odpaleniem bym naciskal guzik i ona by pompowała ale to takie druciarstwo i wolalbym uniknac takich patentow :mad2:

Opublikowano

Jeśli działa po przekręceniu kluczyka to jest dobrze a wyłącza ją przekaźnik czyli też jest dobrze a sitko na pompkę oczywiście założyłeś? dziwne że sama wymiana pompki i coś jest nie tak ,może są jakieś nieszczelności na wężykach ?

filtr paliwa czysty ? jeśli się paliwo cofa z pompy to spróbuj założyć zaworek zwrotny ,załóż go pomiędzy filtrem a pompą

wtedy będziesz widział czy jest jakaś różnica.

kurde a o jakie auto chodzi ? bo myślałem że piszesz o dizlu :) a chyba nie

Opublikowano
popmpa powinna dawac ciskienie min 3 bary u mnie daje 8 atmosfer a co do cafania sie paliwa to na pompie jest blaszka a pod nia sprezyna na koncu jerst grzybek gumowy wystarczy rozciagnac ze 2 mm sprezyne i zlozyc wszystko do kupy i juz po cafaniu paliwa co jeszcze do palenia to regulator cisnienia na listwie pasliwowej moze byc juz stary a w zwiazku z tym membrana w srodku ztwardniala i potrzeba wiekszergo cisnienia zseby ja ugjac niestety to jest nie naprawialne mozna troszke poprawic sprezystosc membrany gotujac ja zawur cisnienia w nafcie tylko ostroznie nafta lubi zaplonaC POD WYSOKA TEMPERATURA JA ZALOZYLEM Z INNEGO MODELU REGULATOR ma cisnienie 3.5 bara dziala super
jedynakk
Opublikowano
jak bylo ok to pada rozrusznik na 100%
jedynakk