Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Ostatnio, podczas przerabiania regeneracji plastików przyszło mi przyjrzeć się elementom takim jak mieszek gałki zmiany biegów, czy hamulca ręcznego. Nie jest to stan, który by mnie zadowalał, a z chęcią zrobiłbym wszystko całościowo - żeby nie musieć tego już rozbierać za chwilę.

Teraz pytanie do Was, czy macie doświadczenia z tymi mieszkami z allegro? (http://allegro.pl/mieszek-i-hamulec-skora-bmw-e34-e36-e39-e46-x5-x3-i2935148041.html)

Zastanawiałem się też, czy nie obszyć kierownicy za jednym zamachem, żeby podczas ewentualnego późniejszego obszywania, nie było zbyt dużej różnicy.

Jakie obszycie Waszym zdaniem pasuje (i czy w ogóle pasuje) - standardowe (czarne)? Czy obszycie nitkami kolorowymi to nie zbyt "obciachowe"? (http://allegro.pl/bmw-e46-m3-kierownica-airbag-multifunkcja-m-pakiet-i3046387339.html)

Czy ktoś zna ceny takich elementów w ASO?

Z góry dzięki za pomoc!

Pozdrawiam,

Kuba

Opublikowano

Ceny w ASO to o ile dobrze pamiętam:

-gałka plastik ok 110 zł

- gałka skóra od 180 zł

- mieszek zmiany biegów skóra sztuczna ok 150 zł

- mieszek zmiany biegów skóra naturalna ok 230 zł

Nie pamiętam ile wychodził mieszek ręcznego, ale powinno być podobnie do zmiany biegów, może ciut drożej

Opublikowano

Ceny w ASO ... spodziewałem się w sumie, ale i tak czuję jakbym dostał po twarzy ;p

Namiary zawsze w cenie :) Tylko kwestia oczekiwania pozostaje - bo jak by nie spojrzeć, trzeba kierę zdemontować co uziemia auto...

Jak się sprawuje skóra po obszyciu (szczególnie na kierownicy)? Widzę, że wybrałeś nici właśnie kolorowe, nie szczypie to w oczy po czasie?

Opublikowano
Ceny w ASO ... spodziewałem się w sumie, ale i tak czuję jakbym dostał po twarzy ;p

Namiary zawsze w cenie :) Tylko kwestia oczekiwania pozostaje - bo jak by nie spojrzeć, trzeba kierę zdemontować co uziemia auto...

Jak się sprawuje skóra po obszyciu (szczególnie na kierownicy)? Widzę, że wybrałeś nici właśnie kolorowe, nie szczypie to w oczy po czasie?

Zrobiłem na tej kierze ok 30tkm i zero śladów zuzycia ;) a nici nie "gryzą" w oczy :cool2: