Skocz do zawartości

głośniej w środku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie jestem po demontażu i montażu deski rozdzielczej, wczoraj zauważyłem,że z mojej strony czyli kierowcy, dochodzi jak by słyszalny bardziej dźwięk silnika , wyraźnie słychać szeleszczenie przedtem tego nie miałem? Co może być przyczyną, coś źle spasowali czy co? :duh:

Edytowane przez hcszwejk73

Opublikowano

A w jakim celu demontowali deskę? Czy było robione coś jeszcze?

W moim poprzednim aucie (Accord Coupe), dźwięk silnika dochodził z okolicy pedałów. Jak się przyjrzałem bliżej to niepoprawnie było uszczelnione właśnie wyjście linek/przewodów hydraulicznych od pedałów oraz kolumny kierowniczej.

Opublikowano
  • Autor
Był wykonywany montaz nagrzewnicy, u mnie dzwiek wydobywa sie z okolicy zegarow :(
Opublikowano
Reklamowałeś usługę?
Opublikowano
  • Autor

Zamierzam.

Dzisiaj się dokładnie w słuchałem i słychać to jak by od nawiewów przy samej czołowej szybie z lewej strony. Nie wiem już co myśleć.

Opublikowano
  • Autor
Mam jeszcze pytanie czy pod kokpitem, od strony szyby czołowej jest dodatkowe wyciszenie? Można tam jakoś dojść ?
Opublikowano
Tam jest gumowo-gabkowe wyciszenie ale pod sama szyba jest tez klejona gabka wyciszajaca
Opublikowano
  • Autor
Dziękuje za info. Można tam dojść jakość?
Opublikowano
Tylko demontaz konsoli
Opublikowano
  • Autor
Rozmawiałem z wachowcem mysze odkręcić pod kierownica i pedałami osłone, tam jest jakaś guma czy coś, prawdopodobnie ona jest przyczyną tego dzwieku. Zobaczymy.