Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na tzw."pierwszy montaż" montowany jest siemens-ten jest najdroższy.

ATE ,TRW,febi są także dobre.Nie kupuj innych bo widać,że się już wdałeś w koszty.

Lepsza oryginalna używka niż np.topran,delphi...

Do tematu dodaj E39 bo Admin go zamknie.

Opublikowano

Ja właśnie jakiś tydzień temu też wymieniałem czujnik ABS. Naczytałem się trochę o tych czujnikach, między innymi o tym żeby wstawiać oryginały bo są problemy. Posłuchawszy się rady wziąłem się za poszukiwania, ale w związku z tym, że mam ograniczony budżet szukałem używanego. Dodam, że sprawdziłem konkretnie numer czujnika w katalogu i takiego konkretnie szukałem. Naprawdę warto sprawdzić numer, bo jest problem. Przykładowo szukałem na alle..., no i nie tylko, ale sprawa wygląda tak że w opisie czujnika wymieniony jest mój model samochodu no i że podejdzie, ale... numer katalogowy jest inny. Więc biorę ten numer i sprawdzam w katalogu BMW no i się okazuje, że do tej wersji i tego rocznika jednak nie pasuje. Także szukałem konkretnie tego numeru. No ale okazało się, że takiego używanego nie ma ani jednego, natomiast nowe to koszt rzędu 300-400 zł. Dlatego też postanowiłem kupić nowy, no ale nie oryginalny firmy AME (numer oryginału - 34521163957), jeśli dobrze rozszyfrowałem, za 71,00 + wysyłka. Miałem ogromne obawy, że nic z tego nie będzie i będę musiał jednak kupić oryginał, ale po 30 minutach roboty i po przejechaniu już około 400 km, stwierdzam, że wszystko jest ok i wszystko działa jak należy, działa ABS tak jak trzeba, no i ASC działa tak jak trzeba. Także jestem bardzo zadowolony :lol:

Poniżej link gdzie kupiłem czujnik:

http://allegro.pl/ame-czujnik-abs-os-tylna-tyl-bmw-e39-seria-5-i3031743240.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.