Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.mam pytanko.wie ktoś może jak wymienić silniczek wycieraczek w e36 ?? i jakie kluczesą potrzebne.Z góry dziękuję serdecznie za pomoc. pozdrawiam
Opublikowano
Cześć , co do kluczy to nie pamiętam dokładnie jakie, na pewno 13, 10, chyba 17 też o ile się nie mylę, no i śrubokręty również. A żeby się dostać do silnika wycieraczek to musisz zdemontować całe podszybie czyli ten plastik, który masz pod przednią szybą,musisz też zdjąć oczywiście wysięgniki wycieraczek i później wyjąć cały mechanizm no i wykręcić zepsuty silniczek i wstawić nowy:) Dość dawno to robiłem więc nie pamiętam wszystkiego dokładnie, ale na pewno koledzy podpowiedzą szczegółowo jak to przebiega:) Niemniej, podszybie i wycieraczki możesz już zdemontować, będzie szybciej:) Pozdrawiam:)
Opublikowano
szczegolowy opis w ksiazce sam naprawiam bmw demontujesz ramiona wycieraczek odkrecasz rynne lapania powietrza do srodka samochjodu ta co za nia jest wentylator nawiewajacy powietrze do nagrzewnicy
jedynakk
Opublikowano
Jw.demontujesz ramię obu wycieraczek nasadką 13 kluczem chyba 22 odkręcasz dwie nakrętki-są one w podszybiu następne demontujesz podszybie i nasadką 7 odkręcasz dwie śróbki po lewej i prawej stronie komory silnika i wyjmujesz tą przesłonę później nasadką 10 odkręcasz dwie nakrętki trzymające mechanizm we wnęce podszybia odkręcasz kość z przewodami i wyciągasz go i wkładasz nowy mechanizm.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558