Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy czy ktoś z Was ma INPE obsługującą tds-a w e39? Mam kilka wersji, a w żadnej z nich nie ma tds-a. Będę bardzo wdzięczny za linki, bądź chociaż za nr wersji obsługującej tds-a.
Opublikowano

Ech...

A jakim interfejsem chcesz otworzyć TDSA?

Zwykłym tego nie zrobisz.

Użyj tak w ogóle szukajki - bo przecież tematów jest cała MASA, KUPA.

Ale nie, lepiej dać innym robotę...

Opublikowano

Interfejsem na USB, którym to już kiedyś dostawałem się do TDSa. Miałem kiedyś wersję, która obsługiwała TDSa, ale niestety gdzieś mi zaginęła.

Uwierz mi, że szukałem, ale niestety nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, która wersja INPA ma w sobie obsługę TDSa.

Opublikowano
To powiedz mi dlaczego kiedyś tym interfejsem łączyłem się z modułem silnika? Mam nawet gdzieś screen z odczytem błędu z INPA.
Opublikowano (edytowane)

jak nie masz w e39 m51 to wejdź przez inny model

lub edytuj plik bmw_alt (c:\ec-apps\inpa\cfgdat) i usuń średnik w linii gdzie jest silnik M51 przy e39

Edytowane przez krzysiek80r
Opublikowano
Jedyny tds, który jest w INPA którą posiadam, jest w E34 ze sterownikiem DDE 2.1.
Opublikowano
jak nie masz w e39 m51 to wejdź przez inny model

lub edytuj plik bmw_alt (c:\ec-apps\inpa\cfgdat) i usuń średnik w linii gdzie jest silnik M51 przy e39

Dzięki!!! Zadziałało to:-)

Trochę będę miał kłopot, bo mam to po niemiecku. Ma ktoś może ten moduł po angielsku?