Skocz do zawartości

Hamule awaryjny działa w jednym kierunku bmw e46 320d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Kupiłem e46 320d, jednak słabo działał mi hamulec ręczny, postanowiłem to naprawić , wymieniłem szczęki wraz z zestawem naprawczym , przetoczyłem bębny wszystko "ładnie " złożyłem , niestety hamulec ręczny działa tylko w jednym kierunku ;/ na górce mi nie spadnie , a do przodu mogę jechać i jechać , prawdopodobnie coś musiałem źle złożyć , może ktoś ma foto jak to powinno dokładnie wyglądać ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Regulacja wykonana tak jak trzeba? W "Sam naprawiam E46" jest instrukcja, na forum też znajdziesz. U mnie przed regulacją jak stał dziobem w dół to trzymał, jeśli odwrotnie to nie trzymał, dokładna regulacja i po sprawie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
najpierw przez dziure w piaście regulujesz szczeki zeby były blisko bębna ale nie przeszkadzały w jego obracaniu, potem sciagasz mieszek koło lewarka i masz tam 2 śruby, troche je podkręć żeby mocniej linke szarpał lewarek i zobaczysz różnice. Co do ręcznego to też tam ostatnio zaglądałem, wypolerowałem ładnie cześć cierną bebna i podregulowałem i teraz super. Recznego się mało używa i tam pojawia się rdza, co jakiś czas warto zaciagnąć reczny i troche przetrzeć go :)
szukam
Opublikowano

Witam

Regulacja w kole nic nie daje ale spróbuje linki zluzować , regulacja w kole i później regulacja linek " jak opis w sam naprawiam" może pomoże :)Szkoda że nie mam foto jak to powinno być czyli ustawienie rozpieraka i regulatora , zrobi się cieplej to będę grzebać :)