Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam nastepujace pytanie wczoraj po długim postoju(3-y tyg) po przekreceniu kluczyka w pozycje zaplony obrotomierz poderwal sie i zostal na 2,500 obr silnik nie zapalony po zapaleniu silnika zaczela sie dyskoteka wskazowki zaczely skakac od zer do full czyli temp, paliwo,szybkosc,obroty i nie dzialaly kontrolki kierunkowskazów do tygo zegarek wyswietlil mi godzine 1.00 a byla 16.00 baterja nie krecila zbyt zwawo bumka zapalila i taka warjacja trwala okolo5min.i po przejechaniu 5 km wszystko ustalo czyli wrucilo do normy (uspokoily sie) ale dzis znowu to samo z tym ze zegarka juz nie bylo i tak jak wczesniej pare min.i kilka km i znowu wszystko igla :? czy slaba baterja ma na to wplyw :?: i ktory bezpiecznik jest od sterowania licznikami jak taki wogule jest :roll:
Opublikowano
Zacznij od wymiany akumulatora. Objawy, które wyżej opisałeś, są typowe dla kończącej się baterii, więc szkoda Twojego czasu na poszukiwanie innych uszkodzeń, bo ich pewnie nie ma...
Opublikowano
Zacznij od wymiany akumulatora. Objawy, które wyżej opisałeś, są typowe dla kończącej się baterii, więc szkoda Twojego czasu na poszukiwanie innych uszkodzeń, bo ich pewnie nie ma...

naladowalem baterke(od wczoraj wieczor do dzis rana)przed ladowaniem pomierzylem nie wykazywala zbyt wielkiego rozladowania dzis rano po zapaleniu jak i przed nic sie nie dzialo pojechalem do pracy zgasilem silnik wylaczylem kluczyk w pozycje zero i znowu to samo warjacja i brak zegarka w wyswietlaczu radia po ponownym przejechaniu 5km wrucilo do normy juz nie wiem co jest nie tak aku naladowane sprzwdzone polaczenia w bagazniku od akumulatora a jaki bezpiecznik jest odpowiedzialny za liczniki moze tak cos zasniedzialo :?: :mad2:pytam bo nie chce szukac po omacku :cry2:

Opublikowano

naladowalem baterke(od wczoraj wieczor do dzis rana)przed ladowaniem pomierzylem nie wykazywala zbyt wielkiego rozladowania

Sprawdzałeś na poz 9 spadek napięcia podczas pracy rozrusznika?

Opublikowano

naladowalem baterke(od wczoraj wieczor do dzis rana)przed ladowaniem pomierzylem nie wykazywala zbyt wielkiego rozladowania

na pozycji "9" a jak to zrobic z checią bym to zrobil tyle ze nie wiem jak pewnie ci chodzi o test nr 9 wlanczany przyciskiem z prawej strony licznika jest tych testow jak pamietam dobrze to 21 ale jak je sie uruchamia tego nie wiem wstyd sie przyznac mam ta 7-e ponad rok ale tego nigdy nie uzywałem wiec czekam na podpowiedz :mrgreen:
Opublikowano
Ja mowie o połączenia pod maską kolego.

Po prawej i po lewej stronie - ok. 25 cm od lamp, w ok. błotników.

jest ich kilka takie blachy z otworem bodajze po 2szt na strone i pelno kabli do nich przytwierdzonych nie nie czyscilem zrobie to w tym tyg.to napisze czy pomoglo dzieki za podpowiedz :D
Opublikowano

na pozycji "9" a jak to zrobic z checią bym to zrobil tyle ze nie wiem jak pewnie ci chodzi o test nr 9 wlanczany przyciskiem z prawej strony licznika jest tych testow jak pamietam dobrze to 21 ale jak je sie uruchamia tego nie wiem wstyd sie przyznac mam ta 7-e ponad rok ale tego nigdy nie uzywałem wiec czekam na podpowiedz :mrgreen:

Przyciskasz i tak długo trzymasz prawy przycisk licznika, aż pojawi się napis Test. Wtedy naciskasz lewy przycisk dwa razy i wyskakuje Ci Test 19. Na tej pozycji jest napis LOCK ON. Sumujesz pięć ostatnich cyfr numeru nadwozia i otrzymaną sumę wklikujesz lewym przyciskiem. Klikasz tyle razy ile wynosi ta suma. Odblokowujesz ukryte menu poprzez naciśnięcie prawego przycisku lub zapalenie silnika.

Pozdrawiam

PS. Gdy podczas uruchamiania silnika napięcie pokazywane na poz. 9 spadnie poniżej 10V, to akumulator masz do wymiany

Opublikowano
Dzieki 1410 z gory za pojasnienie jak ten test wlaczyc za "skarby swiata" bym tego nie obczail jutro sie tym pobawie a jak juz o tym piszemy to reszta testow tak samo sie wlancza? i moze wiesz co oznaczaja inne ? :norty: