Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z mawigacją gdy kupowałem auto wszystko dobrze chodziło ale człowiek ciekawy i wyjąłem płytke z urzadzenia i włożyłem ją z powrotem i juz nie działa ,mapy nie czyta ,jest położenie ale nie ma miejsca gdzie konkretnie się znajduje

wiem że płytkę czytała wcześniej i zrobiłem pare tras z nawigacja dopuki łap nie wsadziłem

prosze o podpowiedż

Opublikowano
zresetuj nawigację, odłącz bezpiecznik (w bagażniku nad akumulatorem ale musisz poszukać jaki numer) może pomoże. Jak nie to wyznacz sobie jakąś trasę na wolnej przestrzeni i zobaczysz czy zacznie nawigować
Opublikowano

Albo czytnik brudny. Ja miałem ostatnio problemy ze zmieniarka, czytać płyt nie chciała, byle dziura przerywała itd. Po wyczyszczeniu jak nówka :) wszystko działa pięknie.

Pamietam że u ojca był taki problem w radiu, jak wreszcie przeczytało to juz czytało cały czas, ale jak się wyciągnęło płytke to już był problem. Kiedyś czekaliśmy aż przeczyta ori płyte CD, zaczęliśmy w Łodzi, przeczytało w Częstochowie (dla nie znających odległości prawie 140km :D). A po wyczyszczeniu lasera patyczkiem do uszu nasączonego spirytusem, jak ręką odjął, czyta od razu zawsze i wszystko :)

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen