Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem z W-wy. Mam e90 z 2007, diesel, manualna skrzynia. Problem polega na wyskakującej jedynce. Jedynka wyskakuje jak jest wrzucana na postoju (w chwili obecnej już w 3/4 przypadków), nie ma problemu jak jedynka jest wrzucona w czasie jazdy (np. przed zatrzymaniem). Podobno może to być synchronizator pierwszego biegu ale ... . Byłem zarówno w ASO jak i dowiadywałem się w ASC - oba serwisy radzą wymienić całą skrzynię. Czy ktoś ma lub zna kogoś kto ma do zaoferowania używaną (ale w 100% sprawną :wink: ) skrzynię manualną do mojego auta? Zaznaczam, że mam system Start/stop - wiem, że do tego systemu jest potrzebna inna skrzynia niż w samochodach bez tego systemu.

Ewentualnie może ktoś poleci jeszcze jakiś warsztat w W-wie, który może to naprawić (aczkolwiek jak ASC radzi wymienić to należałoby chyba wymienić).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzięki wszystkim za pomoc - skrzynia wymieniona, koszt 1100 zł (skrzynia+przesyłka+wymiana z olejem). W ASO koszt nowej skrzyni to ok 13000 zł, koszt wszystkich części jakie chcieli wymienić (skrzynia, sprzęgło, koło dwumasowe, itp) to ok 20000 zł (bez robocizny). Bez komentarza :shock:
Opublikowano
Dzięki wszystkim za pomoc - skrzynia wymieniona, koszt 1100 zł (skrzynia+przesyłka+wymiana z olejem). W ASO koszt nowej skrzyni to ok 13000 zł, koszt wszystkich części jakie chcieli wymienić (skrzynia, sprzęgło, koło dwumasowe, itp) to ok 20000 zł (bez robocizny). Bez komentarza :shock:

W tych ASO to już naprawdę im na dekiel wali :duh:

Opublikowano
LOL, dlatego ASO omijać szerokim łukiem. Sami się o to proszą :)

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• 2 lata później...
Opublikowano
Witam panowie ja mam też problem z synchronizatorem pierwszego biegu, skrzynia cała do wymiany. Tylko mam problem z namierzeniem jaki jest konkretnie numer katalogowy tej skrzyni bo znajduje w necie sprzeczne informacje mam bmw e90 318D LCI N47 końcówka VIN: VJ94648 tylko z funkcją start/stop wiec skrzynia jest inna niż do pozostałych. Czy ktoś może pomóc?