Skocz do zawartości

e30 318i M10B18 1987r JAKIE SPALANIE PB 95, STRASZNY MUŁ!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam interesuje mnie ile powinna e30 318i M10B18 1987r coupe spalić po wymianie kabli i świec, ostatnio w trasie na 30 litach zrobiłem nie co ponad 300km, ale auto jest strasznie przymulone więcej niż 120km/h nie osiągne, czasami szarpie w trakcie jazdy nawet przy dodawaniu gazu. Ciągle ciężko zapala (czasami jak traktor jak by nie łapał na wszystkie tłoki i po kolei sie zapalałą reszta po przygazowaniu) Wczoraj natomiast zalałem za 20 zł na próbe czyli jakies 4 litry i zrobiłem 40km... Panowie co może być nie tak, napomknę jeszcze że wszystkie filtry są po zmianie na nowe, auto mam od 2 miesięcy i jeszcze takiej kichy nie bylo. Wydech jest od jakiegoś setata, może blokuje spaliny? Sam już nie wiem! Pomocy! Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
WYDAJE MI SIĘ ZE JEDYNIE PRZEPŁYWKA, BO SPALANIE RZEDU 10 LITRÓW DLA M10 TO NIE JEST PRZERAŻAJACE.
Opublikowano

to nie "TEDEJI" że będzie palić 6 litrów na 100, tak jak Kriss mówił spalanie jak najbardziej normalne

a co do problemu to zaglądnąłeś do kopułki? tam może być zielono...

Opublikowano
Palec, kopułka i kable zostały wymienione na nowe, z tego co wiem to sonda jest tak zapieczona ze nie mozna jej wykrecic. Zabiore sie za nia w wolnym czasie i zobacze przepływke. Moze to akurat to :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A sprawdź ustawienie zaplonu, mozę coś się przestawiło...prawidłowy luz zaworowy też ma znaczenie dla tego silnika.

PZDR>