Skocz do zawartości

E36 320i sprzeglo Sachs 3000 304 001 jednomas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam niestety dosc spory dylemat pod katem wyboru sprzegla. Mianowicie z RealOEM najprawdoppobniej pasuje sprzeglo tak jak w temacie 3000 304 001, po forach prawie nic konkretnego nie znalazlem na ten temat, oprocz tego ze ktos pisal ze pod jednomas bedzie pasowalo 3000 113 002.. a roznica ich cen jest taka ze mocno sie zadtanawiamm ktore w koncu mam zakupic.. jeszcze w intercarsie pojawila sie liczba 3000 305 001 to juz calkiem zbaranialem. Ogolnie to mam padniete lozysko oporowe i szumi, a koszt wymiany wiadomo sugeruje juz od razu profilaktycznie wymiane sprzegla, ale przy takich kosztach kompletu sachsa mocno sie zastanawiam. Moje auto to e36 m50b20 05.1991r bez klimy ( klima dokladana byla i nie wiem tez czy to cos zmienia..) ale na 99.9% jednomas. Do kilku sklepow na allegro dzwonilem i nawet do konca nor wiedza czy na jedno czy na dwumas -_- doradzcie co robic czy wymieniac sprzeglo cale czy zajac sie tylko lozyskiem gdzie koszt wymiany z 200-300 zl :-/ ps. W wiekszosci aut sprzeglo na dwumas drozsze, a w bmce na odwrot? -_- z gory dzieki za pomoc.
Opublikowano
Generalnie to tak, po VINie jednomasa , z tym że dezinformacja ogólna wśród sprzedających, a może po prostu tumiwisizm nakłaniający do kupna byle czego a potem bujania się z tym, strasznie mnie denerwuje... A jak ktoś ma pewność, że TO sprzęgło będzie dla mnie dobre to ceny kosmiczne rzędu 700zł ... A tamte Sachsy po 350 np. Ale chyba jednak nie będą pasowały :( Na 90% 3000 113 002 Nie będzie pasowało pod jednomas, zostawiam tak dla potomnych, którzy będą te dane wpisywali w Google ;) najprawdopodobnie jedynym słusznym sprzęgiełkiem będzie SACHS 3000 304 001 , a LUK 623 0663 00 . Nie ma nikt info czy jakoś taniej znajdzie to sprzęgło Sachsa bądź Luk'a ??
Opublikowano
Niestety nie w tym rzecz, że chińszczyzna... z mojej obecnej informacji wynika, że cały pic polega na tym, co potwierdziło moje podejrzenia w pierwszym poście, że w każdym aucie praktycznie sprzęgło na dwumas jest droższe od tego na jednomas... a w mojej beemeczce jednak na odwrót... Na dwumas w okolicach 350zł właśnie , a na jednomas od 500-600zł . Pozdrawiam!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

CIEŻKO BĘDZIE Z CZYMŚ TAŃSZYM. JA MAM SACHSA W CENIE 550 ZŁOTYCH. 3000 305 001 TAKI JEST NUMER TEN STARY 3000 304 001 ZOSTAŁ WYCOFANY. aLE BĘDZIE TO SAMO WIEC NIE MA OBAW.

pzdr>

Opublikowano
Znalazlem na allegro w normalnym sklepie z czesciami wychodzi 500zl z przesylka okolo, czy robia walki na sprzeglach? Jak Sachsvto Sachs chyba... pelna gwarancja producenta 2 lata itd.. z kolei mam u siebie na miejscu LUKa za 600zl i nie wiem czy warto sie bedzie bawic w allegro, czy brac w normalnym sklepie. Ktore bedzie lepsze, Sachs czy Luk?
Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak podróbki LuKa, SACHSa czy VALEO.

Jedyne sprzęgła, jakie się podrabiało kiedykolwiek to EXEDY.

Każde z tych 3 marek sprzęgieł to najwyższa półka.

Co do tego koła zamachowego, to trzymaj się tego, co mówi katalog a nie tego, co mówią sprzedawcy. Chyba, że jest to jakiś wyjątek, ale w Twoim aucie raczej takowych nie było.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak podróbki LuKa, SACHSa czy VALEO.

Kolego to zobacz na niemieckim Ebay ile kosztuje prawdziwy Sachs

i jakim cudem u nas można kupić niby to samo za 350pln

Opublikowano
Zastanow sie nad zestawami VALEO, ostatnio kupilem komplet, tarcza sprzegla, docisk lozysko komplet, co prawda po znizkach wyszlo mnie 670zl ale naprawde WARTO ! Mam m50b20 ale co chwila strzelam i szarpie sprzeglem zeby auto ustawic bokiem, nigdy nei smierdzialo i nie bylo oznak slizgajacego sie sprzegla, smigam od wrzesnia na nim zrobilem juz sporo km i wiem ze mi sie w najblizszym czasie nei rozleci, a naprawde katuje auto jak malo kto.
  • 1 miesiąc temu...