Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zmieniłem lampy przednie na LCI tylne zostały stare przedliftowe, do tego dołożyłem używany sprawny moduł LM2.

Po zmianie VIN i zakodowaniu modułu nie mogę dojść do ładu ze światłami. Przełącznik świateł w pozycji 0 kluczyk w stacyjce na pozycji 2 czyli zapłon - żadne ringi ani inne lampki się nie zaświecają, w pozycji przełącznika świateł na postojowe zaświecają się brewki w przednich lampach a w tylnych świecą prawidłowo, przełącznik świateł na mijania zaświecają się w nowych BIXENON lampach te soczewki zewnętrzne przy kierunkach tylne lampy OK, ale gdy chcę włączyć czyli pociągnąć do siebie wajchę odpowiedzialną za puszczenie długimi nie ma reakcji natomiast jak pchnę ją w stronę przodu samochodu światła się zmieniają na mocniejsze ale te same soczewki świecą cały czas tylko z większą siłą.

Co zrobić żeby działały ringi no i te drugie soczewki w przednich lampach tylko wewnętrzne od strony grila.

Pozdrawiam

Opublikowano

Kolega Capaz poradził sobie z tematem w chwilę, dodatkowo na kolejnej zdalnej wizycie zrobiliśmy jeszcze dużo innych gadzetów w aucie o ktorych istnieniu nawet nie wiedziałem. Tak czy siak Welcome Lights tak dobrane jak mam teraz "cyce urywa"

Pozdrawiam

Opublikowano
Napisz jak to zrobił? Przyda się następnym, którzy będą mieli ten problem. Zapłacić można zawsze, a forum traci sens istnienia.
Opublikowano

Dodkladnie nie wiem o czym piszesz co mialbym opisać, którą z funkcji bo mam w tej chwili pouruchamiane wszystko co mozliwe :D. Jesli chodzi o glówną myśl mojego tematu czyli o działanie ringów to pozczytywał konfigurację LMA za pare minut wrzucił mi przerobiony plik i wszystko działa. Jeśli masz jakies pytania to wal do niego, napewno pomoże podpowie a jak nie to zrobi ci sam wszystko kwestia dogadania. A u niego nie ma rzeczy niemożliwych, chociaż wewnętrzne soczewki te przy nerkach nie świecą :P

Pozdrawiam

btw. co do forum i sensu jego istnienia to zaczynam być podobnego zdania, jeśli sobie nie poradzisz sam albo specjalisty nie będziesz mial nic :) Jedyny plus to taki, że zawsze znajdzie się ktoś kto chętnie pomoże lecz rzadko za darmo :)

Opublikowano

No koncepcja forum zanika, szkoda.

Dlatego ja polecam zagraniczne fora, tam pomagają i to bez opłat. Tutaj cwaniaczki nauczyły się na tym forum i teraz kasuję za to.

Nie potrzebuje takiej pomocy, ale prawdopodobnie dodał Ci wszystkie VO do NFRM, nastepnie mogl zrobic update przez WINKFP z Twoim VINem i przekodował cały moduł NCS exper.

Opublikowano
No wiesz to jak się koduje idzie wyczytać z forum albo z filmików Youtube. Tam trzeba było wiedzieć gdzie co w plikach pozmieniać, co jaka funkcja oznacza, potrzebowałem też żeby świeciły prawidłowo tylne lampy które sa przedliftowe i pozmieniał wszystko odpowiednio. Osobiście jestem bardzo zadowlony :) i mimo, że przegladałem plik po przeróbce nie domyslilbym sie sam że te funkcje odpowiadają za to co chcialem uzyskać :D