Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:twisted: wiatam spotkalem sie z takim problemem ma bmw 524 Td i spoko. Motyw jest taki jak zatankuje powyzej 20 litrow jest ok lecz w momecie kiedy zejdzie ponizej 20 L to mam problemy z odpaleniem i w przewodzie paliwowym widze jak leca babelki powietrza. odkrecilem pompke z baku jest ok tyko nie ma zasilania jak przekrece kluczyk w stacyjce. wiem po 3 sek sie wylancza lecz tam jest tyko 5V a powinno byc 12V o co tu chodzi!! Mam pytanie gdzie jest bezpiecznik od pompki paliwa lub przekaznik jaki to numer. pozdrawiam
Opublikowano

To ze leci w wezyku powietrze jak jest 20litrow paliwa to masz rozwiazanie na tym forum.

Jest ono zawarte w jednym z pierwszych moich postow.

Wiec :search:

Jezeli chodzi o napiecie to czy czasem nie sprawdzasz czasem kabli od plywaka??

Opublikowano
spoko tyko jest taki motyw wsadzilem pompke do baku i podlaczylem lewe zasilanie i pompka super idzie bez zażutów. Wiec wydaje mi sie ze nie dochodzi do nie zasilanie. a przynajmniej w pelni. przypuszczam ze padnol przekaznik tyko nie wiem ktory to jest. :(
Opublikowano
Witam- z nieba spadł mi ten post. Od wczoraj mam to samo lecz w silniku benzynowym co prawda innej marki. Auto chodzi na gazie OK. Na benzynie przestało-nie odpala. Odpiąłem przewód paliwowy doprowadzający paliwo do szyny wtryskowej-kręcę rozrusznikiem i nic -paliwa nie podaje. Więc wymontowałem pompkę paliwa i sprawdzam-podłączam pod napięcie z akumulatora i DZIAŁA. Następnie sprawdzam czy jest napięcie w przewodach elektrycznych do pompki- NIE MA!!! I teraz zagadka- jaki przekaźnik , moduł, kostka jest za to odpowiedzialny? Dodam, że bezpieczniki pod deską rozdzielczą są wszystkie OK. Problem dotyczy Opla Calibry 2.0, 8V. Nikt chyba nie obrazi się za to, ale przecież w rozwiązaniu problemu mogą pomóc posiadacze wszelkich marek. Pozdrawiam.
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!