Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie do osób znających sie na temacie

która z opcji jest najlepszym rozwiązaniem

1) allegro.pl/gladen-one-200-bmw-do-e60-e90-3-way-montaz-wroclaw-i2998188137.html

2)http://allegro.pl/bmw-e90-e91-e92-e93-m3-dedykowane-glosniki-jehnert-i2985111428.html

3)http://allegro.pl/ground-zero-idealny-do-bmw-e81-e82-e87-e88-e90-e61-i2993285752.html

i odrazu zapytam czy podlaczenie wzmacniacza nie do bmw zwykly 4 kanalowy jest mocno skomplikowane czy wytarczy rozpracowac kostki i smialo mozna go wpiac w bagazniku?

Opublikowano

Przerabiałem już nie raz instalacje w E9*. Z powyższych tak naprawdę tylko AS jest całkowicie P&P. Do aplikacji pozozstałych potrzeba dodatkowych elementów. Jednak system sam z siebie nie zagra, trzeba wiedzieć jak zapewnić mu możliwie najlepsze warunki. Więcej na ten temat pisałem w tym wątku viewtopic.php?f=103&t=173470&start=60 .

Do Twojego auta polecam system Audio System X200 BMW lub Gladen One 200.

Opublikowano

Witam,

Nie zgodzę się z Tobą BatonX, że do E90 pasuje tylko Audio System....

Zestaw Jehnert-a pasuje bardzo dobrze, ma tylko większą zwrotnicę, która bez problemu mieści się w drzwiach...

Matias
Opublikowano
Witam,

Nie zgodzę się z Tobą BatonX, że do E90 pasuje tylko Audio System....

Zestaw Jehnert-a pasuje bardzo dobrze, ma tylko większą zwrotnicę, która bez problemu mieści się w drzwiach...

Kolega zauważył magiczny zapis w mojej wypowiedzi - "z powyższych" ? Nie widzę tam tego zestawu. Mógłbym tez popisać się listą znanych mi systemów i dopisac jeszcze MB Quart, ale nie o to chodziło.

Pozdrawiam kolegę z branży

Opublikowano
Ok, zwracam honor. Widziałem popołudniu coś innego :). Pierwotnie napisałem tak dlatego, bo nie było widać na zdjęciu dystansu dla mida. Miejsce montażowe jest na 3 śruby, a głośnik na 4. Jednak jak się dobrze przyjrzeć, to widać jakie jest rozwiązanie. Mimo wszystko i tak z tego powodu są "prawie dedykowane" :).
Opublikowano
Owszem Jehnert posiada piserścienie montażowe zamiast mocowań na koszu głośnika , ale spasowanie jest 100% - proponuję przetestować :)
Matias
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Czy w e90 radio można wymienić ,mam wbudowane oczywiście.

Oczywiście że można wymienić :)

Ale sprecyzuj pytanie, to dostaniesz dokładniejszą odpowiedź.

pozdro

Opublikowano
Masz zwykłe fabryczne radio professional lub business czy nawigację Business , CCC czy CIC ?
Matias
Opublikowano
Business i chciałem wstawić jakieś dobre radyjko z usb i innymi bajerkami żeby wiecej płyt mi czytało bo tylko CD mi czyta to tego oczywiście jakiś duży subbofer i wzmacniacz w bagażniku :mrgreen:
  • 2 tygodnie później...