Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

Potrzebuje rysunków z dokładnymi wymiarami blokad rozrządu do silnika m62 na vanosie. Może ktoś ma takie blokady i mógłby je pomierzyć bo powiem szczerze że cena za kawałki żelastwa powala.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Nie taniej zlecić zmianę rozrządu warsztatowi lub osobie, która takowe blokatory posiada? Jest kilka osób w Polsce, które potrafią to zrobić (oczywiście nie chodzi tu o ASO, bo oni za bardzo tej czynności nie lubią).
Opublikowano
wiesz. ja lubie robić sam wszystko przy swoim aucie. więc dlatego szukam rysunków blokad. pewnie było by prościej zaprowadzić auto do serwisu ale zdecydowanie wole sam temat ogarnąć i być pewnym tego co i jak jest zrobione.
Opublikowano

Nie no... o serwisach nie mówię, ja też kompletnie nie mam do nich zaufania.

Może spróbuj wypożyczyć - dasz depozyt zabezpieczający i jakąś opłatę za wypożyczenie. Na pewno blokady ma Klinika BMW, ewentualnie możesz spróbować porozumieć się z Nikodemem (vide: LPG-forum; z tego co wiem, też ma blokady).

Opublikowano
wypożyczać raczej nie będę... jeśli nie uda mi się dorwać wymiarów dokładnych żeby sobie dorobić to pewnie kupie te blokady... chociaż wolał bym tą kasę np na paliwo przeznaczyć ;)
Opublikowano
Kolego naprawiam vanosy w tych silnikach i co do blokad to te tylnie mozna sobie zrobic, tych od ustawiania blaszek od vanosow nie dorobisz. Korzystajac z systemu z forum ze bedziesz blokowal przez obudowe na 100% zle to ustawisz, bo jezdze i ustawiam te rozrzady tym co zastosowali ten sposob. Pozdro
Opublikowano
skoro masz te tylne blokady to może podesłał byś mi wymiary ich. bo wiem że wałki nie są równolegle ustawiane do płaszczyzny głowicy tylko pod jakimś tam kątem... jak bym miał wymiary to bym sobie je dorobił bo cena za te tylne to jakiś absurd lekki... a te przednie bym po prostu kupił.