Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Mam pytanie odnośnie wymiany przełącznika. Konkretnie chodzi o przełącznik zespolony kierunkowskazów z przyciskiem do komputera(ten przycisk to chyba BC).

Chce ta całą manetkę wymienić na taką samą tyle że z działającym przyciskiem BC.

Pytanie jest takie.

Czy jak oryginalnie byłem w posiadaniu takiej manetki i wymienię ją na nową, to czy tę nową muszę jakoś zaprogramować żeby komputer ją widział? Czy jest taka możliwość że komputer sam ją wyłapie jeśli oryginalnie była już zainstalowana a nie działał w niej tylko przełącznik BC?

Z góry przepraszam za formę tego postu ale piszę go na szybko i mam nadzieję że problem przedstawiłem w miarę jasno i przejrzyście :D

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie trzeba aktywować. Komputer sam ją wyłapie.
Opublikowano

po co chcesz kupować nową ?

wyjmij starą, rozbierz, zlutuj 2 kabelki które się urwały (albo wymień te kabelki na całkiem nowe) i to tyle. Pare zł w kieszeni zawsze, troche satysfakcji. Potrzebna tylko lutownica i troche czasu.

I tak jak kupisz inną to za jakiś czas możesz mieć to samo, i tak czeka cię zdejmowanie kierownicy i poduszki wiec jak juz to zrobisz to rozbierz manetke i napraw i bedziesz mieć spokój na lata :)

sam kupiłem własnie uszkodzoną za dosłownie pare groszy bo wiedziałem ze kabelki w środku są ułamane i wymieniłem sobie kabelki od samego przycisku aż do pinów pod które się podpina i tyle :D śmiga jak zła :)

szukam