Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

takie coś rano dziś zobaczyłem.

Ign pos 2 plausibility after control unit instalation

czyli coś z pozycją 2 zapłonu, wiarygodnością po instalacji sterownika ? o co kaman :D nic w aucie nie instalowałem oprócz innego radia i głośników. Przy radiu troche zmieniałem kable miejscami bo mi radio nie chciało trzymać ustawień.

szukam
Opublikowano

Wygląda jakby DDE nie działało jak należy.

Przynajmniej czytając to wprost.

Może namieszałeś coś w elektryce i poleciał sterownik?

Opublikowano (edytowane)

no ale żadnych objawów nie ma tego błędu, tzn nie wiedziałbym nawet że taki jest gdybym nie sprawdzał sobie inpy bo miałem format systemu i od nowa instalowałem i chciałem sprawdzić czy inpa działa i takie coś odczytałem. Jedyne co robiłem to w kostce ISO zmieniałem kabel żółty z czerwonym bo radio nie chciało trzymać ustawień po wyłączeniu zapłonu.

Pojeżdze z tydzień i zobacze czy błąd wróci.

No jeszcze przerabiałem drzwi czyli wygłuszenie plus dystanse do drzwi i nowe głośniki/tweetery i zwrotnice ale to nawet jakby coś to nie ma związku za bardzo z instalacją elektryczną auta :)

mam jeszcze błąd podgrzewacza (nie wyłącza się po 55 stopniach tylko grzeje do pionu i dopiero przestaje), mam jeszcze błąd powietrza bo EGR zaślepiony no i błąd przekaźnika albo świec żarowych ale raczej świec bo auto przy mrozach odpala tylko ciut gorzej niż zawsze wiec pewnie któraś świeczka.

Edytowane przez K3m0T1989
szukam