Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Posiadam BMW e46 316i 1.9 benz 1999r

mam problem z nie dogrzanym silnikiem.Po konsultacji z mechanikiem i po przejrzeniu forum wskazywało na termostat a mianowicie problem na starym termostacie polegał na tym że silnik szybko sie grzał, w trakcie jazdy było w miare dobrze ale gdy chwile stał na jałowym to szybko sie gotował i nie załaczal wentylatora.kupiłem termostat i zabrałem sie do wymiany po odkreceniu okazało sie że go tam nie było, wyglądał jakby go ktos wyjął z tego kolanka. A i jeszcze gdy zlewałem płyn to może wyleciało go jakies 3l tylko...Wstawiłem nowy, skręciłem zalałem płyn - 4l odpowietrzyłem wg instrukcji. I teraz jak odpowietrzałem wskazówka doszła do połowy - ok ale gdy się przejechałem zaczeła opadac teraz wogole nie wychodzi z nieb pola chyba ze wyłącze nawiew lub zostawie go na jalowym to temp sie podniesie i zacznie dmuchac cieplym a potem w trakcie jazdy opadnie.z góry mówię że szukałem na forum czytałem i nic nie znalazłem. Mowa była też o termostacie egr ale ja go chyba nie mam nie mogę go znaleźć. Pomóżcie

viewtopic.php?f=69&t=117886

Opublikowano

Hmm nie każdy termostat EGR posiada. Po zdjęciu pokrywy powinieneś go zauważyć.

Sprawdzałeś na drugi dzień po nocy ilość płynu? Żaluzje na chłodnicy posiadasz?

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann

Opublikowano

stan plynu na wyłaczonym silniku tak jakby byłoby za duzo ale gdy odpale silnik opada i jakby bylo go mało i co kaman?

rolety nie mam a sprawdzałem na realoem czy mam termostat egr to jego brak.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.