Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy kto może mi wrzucić jakiś link z okablowaniem które jest wpinane do tunera radiowego bo mam coś tam pogmatfane

- od tej głównej wtyczki mam nadcięte dwa kabelki prawdopodobnie od nagłośnienia z prawej strony i do nich mam dopięte kabelki w takim samym koloże i zaizolowane one prawidłowo powinny iść gdzieś indziej bo mi już dwa razy podło nagłośnienie z prawej stron i dwa razy robiłem tuner.

- potem są jeszcze dwie wtyczki biła i czarna biła prawdopodobnie od zmieniarki a ta czrna od czego jest bo tam też mam podobna sytuacje z dopiętymi dwoma kablami

Dzięki za pomoc

Opublikowano
nie ma tu nic takiego, chodzi mi głównie o kolor kabli które są podpięte pod tuner radiowy żeby było pokazane który kabel do której wtyczki tam jest jedna główna wtyczka i dwie małe
Opublikowano

A jaki masz problem zapytać osób do których podałem namiary ?? Do tego słuzy telefon lub @ :mrgreen:

To już szczyt lenistwa :mad2: :mad2: :mad2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
wkurza mnie bo już dwa razy spaliłem końcówke mocy w tunerze i zaówarzyłem że mam tak jak by dwie strony nagłośnienia podpięte pad jedna ale znowu dziwne bo balnc chodzi
Opublikowano

Koledzy jest takie coś:

Idzie odzielna wiązka z czterema kablami o kolora: Czrno brązowy, Biało czrny , Brazowo biały, Zielono biały.I są dopięte dodatkowo do nastepujacych kabli ???

Do wtyczki A do pinu 10 i 11 kolory zielono biały i brązowo biały

Do wtyczki B do pinu 6 i 12 kolory czarno bialy i czarno brązowy

Mooże ktoś się wypowiedzieć oco tu chodzi

Dzieki z góry

Opublikowano
Według opisu, choć kolory mi nic nie mówią ale mam wrażenie, że ktoś poszedł na łatwiznę i gdy skończył się tuner(zamilkł na jedną stronę ) podłączył pod działającą stronę wszystkie głośniki. Stąd dziwne zachowanie balansu -tak jak napisałeś. Chyba trzeba szukać schematu.
Opublikowano
Wynika z tego że głośniki są w kostce A od pinu 1 do pinu 8 a to co jest u mnie to całkiem inne piny wygląda mi na to że telefon jest dopięty bo orginalnie nie ma a w żeczywistości mam tylko czy to negatywnie nie działa na tuner i czy dobrze myślę