Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
X5 E53 3.0d 2004r Koledzy jakiś mnie fatum opętał.Samochód staał w garażu 5 dni bo wysłałem tuner radiowy do naprawy bo nie grała mi jedna strona.Gdy tuner wrucił z naprawy to go podłonczyłem i wszystko grało jak powinno ale przy okazji zaczołem sprawdzac kable któr sa przy tunerze i zauważyłem że mam nadcięte dwa kabelki które idą do głównej wtyczki i do nich podpięte i zaizolowane o takim samym koloże następne dwa nie wiem dlaczego ktoś tak zrobił i gdzie one prawidłowo powinny iśc bo może za to mi tuner padł. Po wpinaniu tej wtyczki i wypinaniu i sprawdzaniu gdy ponownie uruchomiłem radio zaczelo bardzo cichutko grac, zaczołem sprawdza co jest grane ale zachwile zaczołem włanczac i wyłanczac radio i pochwili nie dało sie go wogóle uruchomic. Chciałem uruchomic samochód a tu też kicha kontrolki gasną i nici po chwili klapa bagaznika też przestała działa opusciłem na dół i ją automat Nie domyka .Co jest grane bespieczniki sprawdzałem w schowku i bagazniku i sa OK doradzdzie mi co mam zrobic. Gdzie sa bespieczniki pod maską silnika. Odpiołem kleme minusową na noc może coś pomoże
Opublikowano

- koledzy powiedzcie mi gdzie są bespieczniki pod maską silnika

- druga sprawa który bespiecznik jest od klapy bagażnika który dociąga klape

- trzecia sprawa kto może mi wrzucić jakiś link z okablowaniem które jest wpinane do tunera radiowego bo mam coś tam pogmatfane

Opublikowano
Sprawdziłeś aku skoro nie działa kilka elementów to tu masz problem,najpierw załatw sprawę z aku ,sprawdź czy auto usypia sterowniki czy nie pobiera prądu co do kabli to nie pomogę najlepiej podejrzeć u kogoś co i jak ewentualnie możesz do kogoś zagadnąć niech nawet foto cyknie,albo swoje wrzuć .
  • 6 miesięcy temu...