Skocz do zawartości

Brak ogrzewania w E46 328i , co to jest , układ odpowietrz??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , Właśnie od jakiegoś czasu nie mam ogrzewania w E46 328i benzyna ( bez lpg ) . Na początku myślałem że może układ zapowietrzony , Po czym wziąłem się za odpowietrzanie :, ogrzewanie na maksa , płyn dolałem w wyrównawczym na maksa, powietrze zeszło tym korkiem małym przy korku wyrównawczym przy chłodnicy. Wskazówka temperatury normalnie na środku , chłodnica robi się goroąca węże robią się twarde jak puści termostat a ogrzewania wogóle jak nie było tak nie ma , Wydaje mi się że to coś z zaworem wodnym ogrzewania (( co o tym sądzicie ) czy coś klimatronic nie otwiera elektronicznie ( czy ma wpływ na prace termostatu) , Wydaje mi się że układ odpowietrzony tak jak powinien bo z korka małego odpowietrzania idzie sam płyn po rozgrzaniu i puszczeniu termostatu przy silniku .

Sam nie wiem . Czy ten zawór wodny jest sterowany jakoś elektronicznie

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AM51&mospid=47641&btnr=64_0890&hg=64&fg=18

, czy może klimatronic nawalił. czy Inpa wywali jakieś błedy jak podłącze ??/

Co o tym sądzicie

Opublikowano
Połącz "na krotko" przewody płynu, ewentualnie daj napięcie i wybadaj czy działa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Inpa pokarze bledy.wejdz w modul ihka.moze pompka cyrkulacji padla badz zawor od nagrzewnicy