Skocz do zawartości

328 m52 Zmiana skrzyni z automata na manuala co i jak ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

posiadam 328qp w automacie i chciałbym zmienić na manualną skrzynie biegów bo ten automat chodzi jak 2.0 i to mocno zakatowany i teraz pytanie co trzeba wymienić by to hulało !!!

wiem że środkowy wał, skrzynie i czy podejdzie 320 bo takową posiadam tylko w sedanie pedały wybierak łapę pod skrzynie komputer to nie wiem czy tylko kable zewrzeć

sprzęgło tylko czy z m50 jedno mas czy dwu masa ! ! !

proszę o jakieś porady może już Ktoś coś takiego robił

Opublikowano
Siemanko, przerzucałem w 2.0 skrzynie z automatu na manual. Nie zakładałem dwu masu bo to kolejna rzecz która się może posypać - a służy on głównie do zmiejszenia "szarpania" przy ruszaniu z wolnych obrotów. zwarłem drucikiem w wtyczce i wszystko hula jak należy. Poszukaj w necie czy skrzynia od 2,0 podjedze do 2.8. ale z tego co słyszałem to raczej tak :) Jak bedziesz przerzucac to najlepiej zaopatrz się w tkzw. zestaw naprawczy wybieraka to biegi bedą chodzić jak salonówce :D
Opublikowano

powiem tak skrzynia to podejdzie nawet od isa tylko będzie trochę krótsza ale na tym mi nie zależy !!! ale czy wał podejdzie ze sedana czy lepiej szukać osprzętu z 2.5???

wiem że jedno mas będzie lepiej hulać !!!

ale czy automat może tak zamulać silnik 2,8???