Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem nowym posiadaczem BMW e60 520d 2006r. Mój problem polega na wyłączającym sie spryskiwaczem szyby przedniej. Przez jakiś czas wszystko działa, jak należy, natomiast potem jest problem, w trakcie jazdy przestają działać. W takiej sytuacji pomaga jedynie zatrzymanie się, wyłączenie auta i wyciągnięcie kluczyka. Zapalenie ponowne i dziala. I tak za każdym razem. dodam ze spryskiwacze reflektorów dzialaja. Czy to moze byc spowodowane spujaca sie pompka ????
Opublikowano

Pompki znajdują się w przednim nadkolu od strony kierowcy.

Jak przestaje działać spryskiwanie to słychać pompę czy nie, tzn czy słychać cokolwiek ze strony nadkola?

Masz jakieś wycieki płynu?

Ja wymieniałem pompkę bo miałem wycieki i słabe ciśnienie. Kawałek zbiornika na płyn widać jak otworzysz maskę i podążysz wzrokiem za wlewem do płynu.

Sprawdź pompkę. Jest duże prawdopodobieństwo, że kończy żywot.

z pozdrowieniami

bArT

Matematyka to nie ma technika, moja tematyka matematyki nie dotyka. / k44

Opublikowano
wyciekow nie ma, pompki nie slychac. Dziwne jest to ze po wyciagnieciu kluczyka i odpaleniu wszystko jest ok. pompka dziala coraz slabiej i sie wylancza calkowicie.
Opublikowano
Jak działa coraz słabiej to chyba masz przyczynę.

z pozdrowieniami

bArT

Opublikowano
Wymiana nie jest skomplikowana więc możesz zaryzykować z czymś tańszym, ja kupiłem jakaś pompę w intercar'ie za 150 pln chyba siemensa rok temu.

z pozdrowieniami

bArT

• 2 miesiące temu...