Skocz do zawartości

e36 320i sedan !!! problem z odpalaniem (spory wywód)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko wszystkim, mam problem z moją trzyszóstką:( mianowicie: jak są więlksze mrozy ok -10 to mam problem z odpalaniem. jak juz sie silnik rozgrzeje to nie ma w ogole problemu, nawet przy -20... opowiem troche o furce.

mam 320i z gazem sekwencyjnym (ponoć dość dobry model, chyba STAG ale nie pamietam dokladnych parametrow). zawsze gasze go na benzynie zeby nie bylo gazu w obiegu. Beemka jest z 11/1993 i generalnie nie ma z nia zadnych problemow po za tym odpalaniem:( wszystkie rzeczy staram sie w niej robic sam i po prostu nie wiem co moze byc z tym odpalaniem:( wczoraj wrocilem do domu o 22 i jak zaparkowalem furke tak stała do godziny 17 i juz nie odpalila:( mam mocny aku( wyciagniety z traffica:]) i na brak energii nie moze narzekać. przy mniejszych mrozach jak pomecze rozrusznik tak z 15 sekund to odpala - w pewnym momencie łapie obroty potem traci i znowu łapie aż zaskakuje. Ostatnie dwa odpalenia były z holu, troche sie namęczył ale zapalił. Czasami jak nawet mi odpali i zaczynam odsnieżać Bawarkę to jak za mało gazu dodam przy ruszaniu i mi zgaśnie to potrafi juz nie odpallić :( pare razy zdarzyło mi się że jak juz odpaliła to strasznie samochód mulił, gaz w podłodze a ledwo sie rozkręcał do 2500 obrotów... po rozgrzaniu silnika i po ponownym odpaleniu problem znikał. AAA i jeszcze jedno, czasami jak dojeżdżam do skrzyżowania i wrzucam na luz to mi obroty potrafią spaść do 500-400 na minute i gaśnie :(

Ma ktoś koncepcję na pomoc ??

Czekam na odpowiedź :) pozdrówa

Opublikowano
świece wymieniałem w poprzednie wakacje, gaz tez byl wtedy sprawdzany, filtry gazu wymieniane z 10tys temu. na kompie nie wychodziły jakies bledy o ktorych nie wiedzialem, poducha, czujka klocków, temperatury zew. nic wiecej jak pamiętam. samochod mam od ponad 2 lat.
Opublikowano
do sprawdzenia silnik krokowy,mój tez ciężko odpalał gdy silniczek był padnięty ,pompa paliwa ,ciśnienie na listwie ew ,listwa czy nie przy pchana