Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

wczoraj przekladalem tylna kanape w e36 cabrio i znalazlem pod nia tajemnicza dzwigienke. Ciekawosc zmusila mnie zebym ja pociagnal i COŚ sie otwarlo lub odskoczylo, raczej sadzac po dzwieku, COŚ z tylu samochodu. Moje pytanie to CO JA OTWORZYLEM i jak mam wrocic do poprzedniego stanu.

Wg mnie to moze byc cos zwiazanego z dachem, np zeby go recznie zlozyc jakby sie silniczek zepsul. Sledzilem, gdzie ida przewody od tej dzwigni i ida gdzies w poblize schowka dachu brezentowego. W chwili oecnej jest zima wiec mam zalozony hardtop ale jakos spac nie moege spokojnie co narobilem i czy jak go zdejme to w ogole cokolwiek jeszcze bedzie dzialalo

Pozdrawiam serdecznie wszystkich

Opublikowano
pociągnąłeś ze ręczne otwieranie dachu w wersjach z dachem elektrycznym, nie wiem czy zauważyłeś ale powinna ci sie odblokować ta klapa zamykająca schowek na dach, teraz ręcznie ją podnosisz i wyciągasz dach jak masz taką potrzebe, żeby ją domknąć wystarczy tylko nacisnąć . Pozdro :D

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

ufff :)

czyli i tak sie nie odblokowalo bo mam sztywny dach i on to chyba trzyma bo podczas jazdy nic nie urwalem ani nic nie odpadlo :)

Sliczne dzieki, pozdrawiam

Korzystajac z okazji chcialem Cie zapytac czy wiele zmieniales w nadkolach zeby wlozyc felge z rantem. Ja mam zawiniete ranty nadkoli do wewanatrz w blotnikach ale dalej nie wiem jakie ET felgi moge wsadzic. Jak na razie jezdze na standardowych ale włoch od ktorego odkupilem auto mial cos fajnego tylko swinia mi pewnie nie sprzedal :) Dobrze ze chociaz dachu nie ukryl przed sprzedaza!

Opublikowano
ufff :)

czyli i tak sie nie odblokowalo bo mam sztywny dach i on to chyba trzyma bo podczas jazdy nic nie urwalem ani nic nie odpadlo :)

Sliczne dzieki, pozdrawiam

Korzystajac z okazji chcialem Cie zapytac czy wiele zmieniales w nadkolach zeby wlozyc felge z rantem. Ja mam zawiniete ranty nadkoli do wewanatrz w blotnikach ale dalej nie wiem jakie ET felgi moge wsadzic. Jak na razie jezdze na standardowych ale włoch od ktorego odkupilem auto mial cos fajnego tylko swinia mi pewnie nie sprzedal :) Dobrze ze chociaz dachu nie ukryl przed sprzedaza!

lepiej dokladnie przebadaj ten temat z wajcha. Tzn pociagnij ja jeszcze raz, jesli nic nie kliknie to postaraj sie docisnac pokrywe tak by sie domknela. kabrio to elastyczny pojazd i lepiej by nic tam luzne nie bylo. potem sie jakies zamki pouszkadzaja a czesci dachu sa drogie.

przy okazji gratuluje hardtopu - fajna sprawa. Sam na cos takiego poluje, tyle, ze ja mam audi :D

Co do felg - jesli wolno mi wtracic 3 grosze od siebie. Na podstawie doswiadczen z audi wlasnie - nie ma sensu dawac nadmiarowych felg do auta. Ja mam u siebie najwieksze felgi i opony jakie dawala fabryka. Szczerze mowiac po naszych drogach duzo bardziej komfortowo jezdzi sie na wysokich zimowkach niz na plaskich kapciach. Dodawanie czegos jeszcze cienszego i szerszego spowoduje, ze cale wnetrze bedzie fruwac i trzeszczec na dolkach. Szkoda fajnego auta. No i koszt dobrych, cichych opon niskoprofilowych jest bardzo duzy (u mnie 225/45/17 ktore by mnie zadowolily sa od 800 pln/szt)

pozdro

pozdrawiam

t.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jak mozecie, to powiedzcie mi jeszcze, czy mam ta klape nacisnac na sile? bo ona nie chce zaskoczyc i sobie po prostu lezy. pociagnalem za reczne otwieranie i jej nie docisnalem ostatnio i zaczalem otwierac elektrycznie. Otwarl sie tylko schowek na dach i nic poza tym, dach nie wyszedl :( Wyciagnalem go recznie, ale schowek i tak nie zaskakuje. Moze macie jakies sugestie, co mam robic po kolei dokladnie, zeby bylo ok?

dzieki,

pozdrawiam