Skocz do zawartości

Zamykanie drzwi zima, nowy temat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powrócę jeszcze raz do tematu nie zamykających się drzwi, bo w poprzednim temacie się nie zrozumieliśmy.

Chodzi mi działanie na mrozie tego elementu zaznaczonego strzałką:

http://images.tinypic.pl/i/00238/nqgnapkgnmfs_t.jpg

Z otwarciem auta nie ma żadnego problemu. Natomiast kiedy chcę zamknąć to drzwi się nie zamykają, zwyczajnie odbijają się od słupka. Przestaje działać ten mechanizm i jak się spieszę, to muszę podczas jazdy trzymać drzwi, żeby w czasie jazdy się nie otwierały. Wciskanie rygla, czy zamykanie z kluczyka też nie daje żadnego rezultatu.

Gdy cały mechanizm palcem przesunie do góry, to powinien się zablokować i pozostać nieruchomy, a wrócić na dół dopiero w momencie pociągnięcia klamki. U mnie on się nie blokuje i wraca na dół do momentu zagrzania wnętrza samochodu, co zajmuje nawet 20 minut :/

Jak już zacznie działać i zamknę samochód i po godzinie wracam do auta, to problem się powtarza za każdym razem...

W tylnych drzwiach wszystko działa jak trzeba. Zastanawiam się nad przełożeniem tych mechanizmów, ale nie wiem, czy będą pasować.

Dodam, że w u ojca w e34 touring problem jest ten sam, u brata w e32 też się zdarza, z tym że on ma garaż i raczej się nie musi tym martwić.

Podobno ten mechanizm nie jest rozbieralny i nie mam pojęcia co z nim zrobić. Kupować nowego mechanizmu też nie chcę, bo nie wiem, czy on będzie działać.

Winna może być klamka samochodu? Jakaś linka zamarzająca, czy coś?

Mieliście podobny problem? Wiecie może jak go rozwiązać?

Nie mnożymy tematów !!Założyłeś już jeden o tym to się go trzymaj

Opublikowano
U mnie tak się dzieje z prawymi drzwiami z tyłu. Próbowałeś czymś smarować?

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano

Używałem wd40 i nic to nie dało.

Loko - wyciągałeś tą zaślepkę z drzwi nad tym mechanizmem i tam psikałeś? Gdzieś ktoś pisał, że to pomogło, ale jeszcze tego nie próbowałem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.