Skocz do zawartości

320D 2000r. Kontrolka ręcznego i dziwne zachowanie samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mój problem wygląda następująco, świecą mi się kontrolki ABS i ASC ale powodem tego są zimne luty na sterowniku.

Od paru dni zaś po przejechaniu paru km zapala mi się do tego kontrolka ręcznego.

Poziom płynu na max. Objawy są takie, że samochód dostaje niezłego kopa, ale na drugim biegu potrafi sam "podrywać" obroty. Dodam, że po zgaszeniu silnika i odczekaniu paru minut lampka gaśnie i historia zaczyna się od nowa.

Opublikowano

UP

Dodam, że kontrolka czasami gaśnie zaraz po ponownym włączeniu zapłonu, a innym razem utrzymuje się nawet po odłączeniu akumulatora.

Czasami nie zapala się wcale.

Obroty wyraźnie skaczą w zakresie od 1500-2000 obr tak jakby załączała się turbina.

Opublikowano

Myślę, że skaczące obroty to jedno a kontrolka ręcznego to drugie.

Zacznij od początku czyli usuń te zimne luty sterownika.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785