Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

rozglądam się za e46 z lat 1999-2000

gazik nie wchodzi raczej w grę dlatego wybieram między 2.0 D i 1.8i

wszelkie uwagi, ostrzeżenia i pochwały nt. wyżej wymienionych jednostek mile widziane - chodzi mi o diselka bo teorię o benzynce raczej znam

a wogóle e46 z tych roczników warto brać?

Opublikowano
Ja ci doradzam 320D napewno ekonomiczniejszy i lepszego kopa ma najlepiej jakbyć kupił wersję 2.0D tylko tą 150 KMale 136 tez da sie zczipować i 318 bije na głowe tyle że 150 KM wyszło o ile sie nie myle od 2001r.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dobrze gadasz: M47N - 150KM był od 03/2001 ale równocześnie był też M47 - 136KM przez parę miesięcy. Dlatego jak M47N to raczej 2002r bo 2001r chyba gorzej spotkać. Za M47N przemawia zasilanie common rali co daje same plusy pomijając osiągi, to: spalanie, głośność, kultura itp itp.

Po drugie M47 mogą mieć problemy z pompą wtryskową (VP44).

Koszt M47N będzie oczywiście większy bo nie dość, że młodszy rocznik to i wychodził ten silnik po lifcie.

Ja bym brał diesla a w mirę możliwości M47N, sam czekam i zobaczę co kupie ale na pewno diesla i postaram się M47N.