Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, szukałem chwilę na forum ale nic podobnego nie znalazłem. Mam kłopot z ABS-em. Mam BMW e46 323i 1999 r. Podczas naszej pięknej pogody zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Mianowicie wyskoczył błąd ABS oraz kontroli trakcji. I teraz zaczyna się problem dodatkowo licznik prędkości raz działa a raz nie. To jest bonus że tak powiem...nie mam ani ABS-u ani kontroli trakcji w dodatku komputer pokazuje, że wszystkie czujniki są OK po chwili wyskakuje informacja, że jednak czujnik jest ERROR (lewy tył) potem wskakują dwa inne prawy przód i prawy tył...czujniki przebadał elektryk samochodowy i są OK (mają taki sam opór) potem za jakiś czas wszystko działa i jest OK a po chwili znowu to samo. Elektryk się poddał mój mechanik też...nie wiadomo o co chodzi. Czy może ktoś z Was miał podobny problem? W czym leży ten problem ? Proszę o pomoc bo nie wiem co mam zrobić. Może ktoś może polecić dobrego mechanika w Gliwicach od BMW (DiabloCar podobno jest dobry ale nie mam żadnych opinii) będę wdzięczny za pomoc.
Opublikowano
Już znalazłem niestety sterowniki dobiera się po numerach ja mam ATE 10.0947-0802.3 i niestety w używce nie mogę znaleźć na allegro...nie dysponuje ktoś tak owym sterownikiem ?:)
Opublikowano
Podjechałem wczoraj do mechanika, który naprawia tylko BMW i ma komputer pod BMW wykazało lewy tył czujnik ABS więc usterka znaleziona ale jeszcze nie naprawiona więc nie wiem na 100% ale mówił, że w e46 nie padają sterowniki ABS-u (podobno) w piątkach tak - były wadliwe ale w 3 nie. Więc jeśli ktoś jest z Gliwic i czyta ten post polecam Diablo Car - fachowiec od BMW :)