Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Panowie dzięki za instrukcję dot. tylnych przeciwmgłowych. Może nie 30 minut ale godzinka i działa elegancko. Koszt kabel i styki 3 zeta, panel z Head up displayem 140 zeta... i przegląd bez stresu.

dzięki wielkie jeszcze raz

tomo220 pozdrówki

• 1 rok później...
Opublikowano

Hej, odgrzewam temat. Mam 545i e60 z 2005 roku wersja USA, auto od 7 lat w kraju i przechodziło badanie techniczne a teraz diagnosta się przyczepił, że nie ma tylnych przeciwmgielnych i nie podbił mi dowodu. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że wbił do komputera, że nie mam tych świateł z tyłu i teraz gdzie nie pojadę to oni od razu będą o tym wiedzieć... i zapewne nikt mi teraz tego nie podbije. Tyle lat było jeżdżone i było ok a tu teraz takie coś.

Teraz pytanie czy ktoś z Warszawy lub okolic mógłby mi to ogarnąć? Mam przednie przeciwmgielne i jest ok tylko tylnych brakuje. Powiem, że na rozklejanie tylnej lampy DIY i nie mam za bardzo czasu, narzędzi i miejsca i tez za bardzo chęci czy temu podołam więc pytanie czy ktoś może ma namiary na jakiegoś elektryka samochodowego aby to ogarnął oczywiście w jakichs rozsądnych pieniądzach bo mam 2 tygodnie na to.

Bardzo proszę o pomoc bo jestem naprawdę w lesie z tym, badanie ważne do jutra i praktycznie nie powinienem jeździć.

POMOCY :mad2:

Opublikowano

I jeszcze jedno, znalazłem na allegro taki przełącznik:

https://allegro.pl/oferta/wlacznik-przelacznik-swiatel-bmw-e60-6953737-7636788859

I teraz pewnie głupie pytanie ale czy te światła usa to mają połączenie z tym przełącznikiem? Zapewne nie wystarczy tego zamontować ale jak kilka postów wyżej widziałem to te przeciwmgłowe są teraz na miejscu pozycji? Proszę mnie od razu nie linczować za te pytania...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przełącznik jest z wersji bez ksenonów, też masz zwykłe reflektory?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Przełącznik jest z wersji bez ksenonów, też masz zwykłe reflektory?

Hej Maniek, po czym wnioskujesz, że ten przełącznik jest nie do ksenonów? Lewa strona jest identyczna z moim a ja mam ksenony. Różni się tylko tym, że ja nie mam tego po prawej stronie czyli włączanie tylnych przeciwmgielnych.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Plus jest regulacja wysokości świateł, której Ty nie masz, ponieważ masz samopoziomowanie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Hej, nowy włącznik z przyciskiem do tylnych przeciwmgielnych plus jeden kabelek do podłączenia i wszystko działa, świecą od razu w miejscu gdzie są te małe pozycyjne z tyłu. Kolega z Maciek forum http://bmw5er.pl ogarnął to w pół godziny :D
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam trochę z innej beczki, założyłem tylne lampy depo oraz zmieniłem moduł na lm2 ponieważ jedna żarówka stopu nie świeciła, przekodowałem go pustym "man-em" bo przed kodowaniem nie miałem pozycyjnych. A teraz znowu nie mam lewego tylnego przeciwmgielnego czy to możliwe że muszę zamordować jak tak to jaki wpis za to odpowiada. Dodam że samochód e60 pre lci
  • 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzeję bo płynie do mnie E60 LCI. W LCI chyba nie trzeba ciągnąć kabli wystarczy wymienić przełącznik. Z tego co się orientuję ale potwierdźcie proszę.

Teraz przełącznik. Mam coś takiego 540102712fb4.jpg

Rozumiem że muszę mieć coś takiego jak tutaj ? https://allegro.pl/oferta/przelacznik-swiatel-bmw-e60-e61-9561216568

I dwa pytania:

1. Muszę kupić z całą listwą bo dojdzie przycisk z prawej strony dla przeciwmgielnych tył?

2. Czy będzie pasowało pre LCI skoro mam LCI ?

Z góry wielkie dzięki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Przeczytaj mój post na wcześniejszej stronie... Miałem LCI z 2008 i dokładnie opisałem co i jak. Włącznik kup LCI bo ma ten taki chrom. Kable są fabrycznie jedynie w nowszej serii 5 F10,serii 3 F30... Musisz poprowadzić kabel od włącznika do modułu.