Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam takie pytanie i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi.. mam zepsuty szyberdach elektryczny i znalazłem na Allegro szklany szyber z silnikiem i przełącznikiem w komplecie nawet z mojego miasta i chce kupić, tylko koleś mówi ze wszystko będzie pasowało tylko podsufitka podobno jest inaczej wyprofilowana do szklanego szybra .. spotkał się ktoś może z tym i jak czy można to jakoś przeskoczyć? z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam Adrian.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na pewno podsufitka będzie inna, w szklanym masz przecież przysłonę odsuwaną, w metalowym takowej nie ma.

Sądzę że dało by radę coś zdrutować, zostawiasz swoją podsufitkę, szklany szyber montujesz, tylko przesłony nie będziesz miał, a w słoneczne dni będzie to mocno denerwujące.

Na twoim miejscu poszukał bym podsufitki od szklanego szyberka, na allegro tego jest dość sporo, a wersje nie-czarne nie są drogie.

Opublikowano
Kupując podsufitke na allegro trzeba dobrze dogadać się ze sprzedającym czy da sie wysłać. Ja do swojego sedana nie moge kupić bo wszyscy jak coś ciekawego mają to tylko odbiór osobisty. Nie wiem czy przypadkiem kurierzy nie chcą tego brać może ze względu na gabaryty?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolega przekładał z blachy na szkło i mu działało wszystko, więc myślę że powinno być okej.

Czy pasuje z touringa, hmm, najlepiej sprawdź sobie w realoem czy numery części są takie same dla obu wersji, jeśli tak, to prosta sprawa, jak nie, trzeba zobaczyć czym się różnią.