Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam mam takie pytanie..jest jakis sposob podlaczenia wzmacniacza pod orginalne radio bmw e46???jak podlaczyc wyjscie aux???czekam na odp..pozdro Edytowane przez bmwspox
Opublikowano
Trzeba dolutowac do radia wyjscie RCA. Nie ma z tym zadnego problemu, kazdy elektronik ci to zrobi:) no chyba ze masz manualne zdolnosci to mozesz sprobowac sam:) schemat byl gdzies na forum.
Opublikowano

powiem Ci jak ja mam zrobione. Kupilem na allegro adapter gniazda rca. Podpinasz to np do tylnych glosnikow i do tego wzmacniacz i juz masz. Proste, ale malo profesjonalne roziazanie.

Ale nie zdziw sie jak w srodku nie uslyszysz basu. Bagaznik jest b.dobrze wygluszony. Ja osobiscie wywalilem ta gabke i mam otworzony podlokietnik. I cos tam gra.

Pozdrawiam.

Opublikowano
u mnie sygnał idący na tylne głośniki po prostu idzie do wzmaka i głośnik jest własnie za podłokietnikiem jak u kolegi wyżej. Nie trzeba go opuszczać bo jak pokrętło na wzmacniaczu nie jest skręcone na 1/4 to bas jest okrutny. Nie ja to wymyśliłem jakby co, nie wiem czy dobrze, tak kupiłem
Opublikowano
Sposoby są - wyprowadzenie sygnału z przedwzmacniacza ,montaż adaptera z sygnału głośników itd.. Najlepszy jaki znam to wymiana radia! Wymiana głośników na super drogie i powyższe sposoby to półśrodki na dobrą jakość muzyki w aucie.Nawet najlepszy głośnik nie zagra z oryginalnym radiem w E46.
Opublikowano

A jak ktos chce pozostac przy orginalnym radiu z nawi?

Wyprowadzic z radia gniazdo pod wzmacniacz. Kupujesz dobre glosniczki na przod i tyl ktore beda graly pod wzmacnaczem, w bagazniku jakis woferek plus drugi wzmacnacz i gra to pieknie. Do tego wygluszenie drzwi polki itp. Brat ma tak zrobione i widze ze to gra slicznie. Wiec nie gadaj jak pewnie nie widziales dobrego sprzetu z orginalnym radiem. Zapewne Twoje radyjko "uniewersalne" i sprzet poprostu chowa sie do tego. Jezeli ktos robi to z glowa i nie oszczedza kasy to mozna zrobic naprawde super sprzet.

Pozdrawiam

Opublikowano
Oczywiście ,że nic nie widziałem :mad2: Również nie słyszałem brzmienia dobrego sprzętu :) A parametry radia ,pasmo przenoszenia ,szumy itd...nie mają żadnego znaczenia i wybacz mi ,że lamer się wypowiada na temat audio w samochodzie:) Kilka lat praktyki w projektowaniu i montażu car-audio oraz kin domowych też nie ma żadnego znaczenia.Oczywiście,że można zamontować lepsze głośniki itd...efekt będzie lepszy ale cudów nie ma .W sprzęcie audio kompromis jest rozwiązaniem połowicznym.To tak jak porównać brzmienie kina domowego samsunga z marketu za 600PLN do wzmaka lampowego za kilkanaście tysięcy przy takich samych nawet najlepszej jakości kolumn-polecam posłuchać.
Opublikowano

Nie musisz teraz blyszczec ze takie wzmacniacze sa lepsze bo o tym chyba wie kazdy... Sama cena juz mowi wszystko a o jakosci nie wspomne...

Tylko ze jezeli chcemy pozostawic autko ze standardowym radiem to masz inne wyjscie?

Wiec nie wiem po co jestes taki przemadrzaly, mozliwe ze nie slyszales naprawde dobrze zrobionego sprzetu.

Jestesmy tutaj zeby sobie pomagac a nie przechwalac..

Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...